• صفحه خانگی
  • >
  • شهری
  • >
  • شهردار مشهد: پروژه ‌های بر زمین مانده را به اتمام می‌رسانیم

شهردار مشهد: پروژه ‌های بر زمین مانده را به اتمام می‌رسانیم

  • ۴ ماه قبل
  • 0

شهردار مشهد مقدس گفت: اراده خودمان را بر اتمام پروژه‌های ناتمام گذاشتیم، تمام پروژه‌ها به جز تعداد معدودی را به اتمام رساندیم؛ زیرا پروژه‌های بر زمین‌مانده علاوه بر اینکه زخمی بر بدنه شهر بود، نارضایتی مردم را نیز به همراه داشت.

محمدرضا قلندر شریف امروز، ۱۴ مردادماه، در آستانه روز خبرنگار در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن همایش‌های نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، ضمن تبریک روز خبرنگار به جامعه خبری ایران اسلامی مخصوصا خبرنگاران مشهدی، اظهار کرد: می‌توان گفت مشهد مرکز اطلاع‌رسانی و خبررسانی اصلی کشور است. در حوزه‌های مختلف مخاطب رسانه‌های مشهد به دلیل تعداد زیادی که دارند و اینکه محل تولد بسیاری از رسانه‌های مشهور مشهد بوده، بیشتر است.

وی با بیان اینکه حدود ۱۵ ماه است که مسئولیت را در شهرداری مشهد برعهده گرفتم، عنوان کرد: هرچند کار سنگین و سختی بوده، اما تمام لحظات آن شیرین است. حسن این انتخاب این بود که اولین شهردار مشهد از بدنه شهرداری انتخاب شد و معاونان و مدیران شهرداری به جز تعداد انگشت‌شماری نیز از بدنه شهرداری انتخاب شدند؛ بنابراین نیازی به گذشت زمان برای تسلط بر حوزه‌ها نبود و از روز اول شروع به کار کردیم. در این مدت کوتاه کار‌های بزرگی انجام شده است.

قلندر شریف بیان کرد: توجه ویژه ما به رعایت این اصل بود که باید برای موضوعات شهر به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که زیرساخت‌ها را ایجاد و ضعف‌ها را برطرف کنیم تا ریل‌گذاری مناسبی برای خدمات شهر باشد. تعداد زیادی پروژه بر زمین‌مانده داشتیم که زخم‌های متعددی به دلیل این پروژه‌های نیمه‌کاره بر پیکره شهر وارد شده و مغفول مانده بود. ما از دوره چهارم و پنجم پروژه رها شده داشتیم.

شهردار مشهد افزود: اراده خودمان را اتمام پروژه‌های ناتمام گذاشتیم. تمام پروژه‌ها به جز تعداد معدودی را به اتمام رساندیم؛ زیرا پروژه‌های بر زمین‌مانده علاوه بر اینکه زخمی بر بدنه شهر بود، نارضایتی مردم را نیز به همراه داشت، همچنین هر لحظه که می‌گذشت هزینه اتمام پروژه بسیار سنگین می‌شد. ما در هر معاونت کارویژه‌هایی را تعیین کردیم تا کار را انجام دهند. خیلی از افراد ریسک ورود به این موضوع را نداشتند، اما معاونان ما رکورد‌هایی را زدند.

بوستان‌هایی ویژه برای بانوان شهر مشهد

وی ادامه داد: از جمله پروژه‌های افتتاح شده مجموعه آبی شهید قربانی از دور چهارم بود که به اتمام رسید. بوستان ۲۳ هکتاری برکت و تقاطع چهارسطحی آزادگان که در دوره پنجم ۲۰ درصد پیشرفت داشت از دیگر پروژه‌ها بود. استاندار در خصوص این پروژه بیان کردند که نگران هستند آزادراه مشهد چناران به مشهد برسد، اما این پروژه تمام نشود. دوربرگردان پیامبر اعظم (ص)، دو ایستگاه آتش‌نشانی و پردیس بانوان شهرداری از دیگر پروژه‌ها بود.

قلندر شریف خاطرنشان کرد: مجموعه سالن‌های ورزشی بانوان را کلنگ‌زنی کردیم. پردیس بانوان شهربانوی کوهسنگی، ایستگاه اصلی الندشت، ایمنی و پدافند غیر عامل خط دو قطار شهری و پله‌های فرار این خط، پروژه‌های متعدد حوزه پسماند، اضافه کردن ایستگاه‌های ثابت پالایش و آلودگی هوا، باغ پرنده‌شناسی وکیل‌آباد، ورود ۱۳۰ دستگاه ون به مشهد و پیگیری ۳۵ دستگاه اتوبوس از دیگر اقدامات انجام شده است.

اجرای پروژه تعریض پل دهرود در راستای اجرای درخواست‌های مردمی

شهردار مشهد اضافه کرد: تقاطع میلاد در بلوار امامت بازگشایی شد. سه‌راه کاشانی ناامن بود که آن را به چهارراه تبدیل کردیم، همین پروژه ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه داشت. پروژه‌های متعدد زودبازده در محلات مختلف مشهد انجام دادیم. دوربرگردان شهید میرزایی، پل دهرود مطالبه ۲۰ ساله مردم، تکمیل ساختمان شوق زندگی با همکاری دستگاه قضایی، تست گرم فاز یک خط سه، بلوار ۳۵ متری اسماعیل‌آباد، ایجاد ۱۵ فضای ورزشی روباز بهره‌برداری شد.

شهردار مشهد با بیان اینکه پروژه پل دهرود؛ خارج از محدوده شهری مشهد بود، اما با توجه به مطالبات مردمی، شهرداری مشهد در مسیر تعریض پل و برطرف کردن مشکل گام برداشت و توانستیم یکی از مردمی‌ترین پروژه‌های شهر را به بهره برداری برسانیم، افزود: در حوزه‌های فرهنگی اقدامات مناسبی با همکاری دستگاه قضایی انجام شده؛ تکمیل و راه‌اندازی ساختمان شوق زندگی یکی از پروژه‌های موفق شهرداری مشهد است که با همکاری دستگاه قضایی اجرا شد.

به گفته وی، افتتاح بولوار ۳۵ متری خین عرب تا اسماعیل‌آباد، بهره برداری از ۱۵ زمین ورزشی روباز، بهسازی کال زرکش و بهره‌برداری از مرکز معاینه فنی خودرو‌های سنگین از جمله اقدامات مدیریت شهری در یکسال گذشته بوده است.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: در زمینه هوشمندسازی و جمع‌آوری زباله خشک اقداماتی انجام دادیم که اکنون ۴۰۰ هزار خانوار در اپلیکیشن ثبت نام کردند و در تلاش هستیم تا پایان دوره به ۶۰۰ هزار نفر برسانیم. رصدخانه مشهد بی‌نظیرترین رصدخانه است. پل ورودی مشهد از سمت جاده سرخس را چهارخطه کردیم. کال طرق دیواره‌سازی شد. بلوار قمر بنی‌هاشم (ع) یکی دیگر از اقدامات بود که راه‌آهن مشهد را برای اتصال ۶ خط ریلی بی‌نیاز کردیم. پارکینگ توحید میدان شهدا تا یک ماه دیگر آماده بهره‌برداری است که ۱۶۰۰ جای پارک است، از این تعداد ۱۲۰۰ جای پارک در اختیار شهرداری قرار می‌گیرد و ۴۰۰ جای پارک در اختیار بخش خصوصی خواهد بود.

عضویت ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان در نرم‌افزارهای آنلاین پسماند

شهردار مشهد در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه موضوع تشویق مردم به استفاده از اپلیکشن‌های جمع آوری زباله‌های خشک از درب منازل در اولویت قرار گرفته است، افزود: در حال حاضر اپلیکیشن‌های آنلاین جمع آوری پسماند، دارای ۴۰۰ هزار کاربر است و تلاش می‌شود این عدد تا پایان دوره ششم به ۶۰۰ هزار کاربر افزایش پیدا کند.

به گفته وی، بهره برداری رصد خانه شهری یکی از اتفاقات خوب و امیدوار کننده در حوزه برنامه ریزی شهری است و قطعا می‌تواند در مطالعات پروژه‌های کلان کمک‌های شایانی در اختیار ما قرار دهد. همچنین پل سرخس به عنوان یکی دیگر از پروژه‌های خارج از محدوده شهری این دوره است؛ این پل در ورودی شهر مشهد قرار داشت و به دلیل عدم ایمنی کافی در حوادث برای شهروندان خسارات زیادی به بار می‌آورد، اما با ورود شهرداری این تعریض و رضایت عمومی در آن منطقه حاصل شد.

شهردار مشهد در این نشست با اشاره به اینکه در این‌دوره از مدیریت شهر مذاکره ویژه ای انجام دادیم تا دستگاه TBM به انتهای خط سه قطارشهری وارد شود، گفت: همزمان خط چهار نیز در حال فعالیت است.

وی گفت: در کنار این اقدامات، پردیس شهربانو بسیج، پروژه زود بازده پارک خطی بوستان کرامت، پردیس بانوان طرق و بوستان شهربانو آفتاب در منطقه ۱۰، پایانه اتوبوس رانی شهید مفتح و… درحال انجام است.

قلندر شریف در ادامه با بیان اینکه مجموعه آبی و ورزشی رسالت و ساختمان باغ موزه دفاع مقدس نیز در حال اجرا است، گفت: مجموعه ورزشی جنب شهربانو وکیل آباد، بوستان جهان‌شهر و ایستگاه سلامت خط ۲ نیز دیگر پروژه های است که به زودی به بهره برداری می‌رسد.

وی در خصوص تصفیه‌خانه سپتاژ تصریح کرد؛ تصفیه‌خانه سپتاژ برای فاضلاب‌های خانگی ایجاد می‌شود. این موضوع تکلیف شهرداری نبوده و اگر شهرداری قبول کرد، برای رفع مشکل شهر بود. یکی از خطر قرمز‌های ما سلامت و ایمنی مردم شهر بوده و تخلیه فاضلاب‌های خانگی در کشف‌رود یکی از معضلات است. قرار بود ۵۰ میلیارد وام بدهند، اما کار انجام نشده و به افزایش قیمت‌های مختلف رسیده که الان این وام یک‌پنجم هزینه اتمام کار هم نیست.

قلندر شریف افزود: از روزی که آمدیم پیگیری کردیم، اما فقط وعده بوده است. به قدری بانک متولی و دستگاه ذیربط کار را پیچیده کرده‌اند که نه تنها کار پیش نرفته، بلکه گفتیم فرض کنیم وامی در کار نیست. الان پیمانکار دارد خلع ید و اسناد به‌روزرسانی می‌شود، طبق روال شهریور این کار انجام و انتخاب پیمانکار جدید محقق می‌شود.

راه اندازی اداره دیپلماسی شهری در شهرداری مشهد

شهردار مشهد با اشاره به دیگر از دیگر اقدامات شهرداری مشهد راه اندازی اداره دیپلماسی شهری در شهرداری است، گفت: یکی از اقدامات شهری ما تمرکز بر دیپلماسی شهری به عنوان ابزار جدید تعامل با شهر‌های تراز اول و برون رفت از مشکلات، با کسب تجارب است.

وی تاکید کرد: ما به دنبال این هستیم نشست شهرداران مرتبط با حوزه‌های ماموریتی این شهر را در مشهد دنبال کنیم. همچنین از دیگر اتفاقات دیگر مهمی که در همین ایام رقم خورد شهرداری مشهد به عنوان دفتر منطقه‌ای اوراسیا، متروپلیس انتخاب شد.

شهردار مشهد با بیان اینکه در حال حاضر ۲۸ فرآیند جدید الکترونیکی در شهرداری فعال شده است، گفت: شهرداری مشهد در حوزه الکترونیکی پیشرو بوده است. در حال حاضر با توجه به فرآیند‌های جدید ۶۷ فرم کسر، ۱۰۹ فرم بهبود و ۲۶۹ امضا حذف شده است.

باید مراقب باشیم مشهد در حوزه آلودگی هوا به تهران تبدیل نشود

قلندر شریف با اشاره به این موضوع که ما باید از اینکه مشهد در حوزه آلودگی هوا به تهران تبدیل نشود، پیشگیری کنیم، ادامه داد: ما باید به این موضوع ورود و کمک کنیم.
باید بگویم حوزه خدمات شهری مشهد و پسماند مشهد در کشور سرآمد است و کارگاه آموزشی برای دیگران برگزار می‌کند. همچنین در راستای کاهش آلودگی هوا اقداماتی نظیر توسعه فضای سبز، تامین آب از پساب، توسعه حمل و نقل عمومی را داشتیم.

فاز یک خط سه مترو امسال به بهره برداری می‌رسد

وی ادامه داد: باهمت دوره ششم مدیریت شهری در حوزه قطار شهری فاز یک خط سه امسال به بهره برداری می‌رسد  و خط یک و دو به خط سه وصل می‌شود. چهار هزار نفر به صورت شبانه روز در زیر زمین کار می‌کنند و کسی نمی‌بیند.

قلندر شریف گفت: در این دوره خط دو قطار شهری به اتمام خواهد رسید. کل اوراق مشارکت قطار شهری ۲۸۰۰ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه ۴۰۰ دستگاه اتوبوس برای اولین بار خریداری شده است و این موضوع تاکنون سابقه نداشته است، بیان کرد: شعار امسال ما «هر روز یک اتوبوس است». همچنین مسائل محیط زیستی خط قرمز مدیریت شهری است؛ لذا برای حفظ محیط زیست موتور برقی، بایدو داشتیم. از صبح زود تا ساعت دو ظهر استفاده از دوچرخه‌ها رایگان است.

شهردار مشهد تاکید کرد: هزینه جاری شهرداری و شهر مشهد در هر ماه هزار میلیارد تومان یا یک همت است که تامین آن بسیار سخت است، اما ما این کار را انجام می‌دهیم.

شهردار مشهد در این نشست با اشاره به این موضوع که تکمیل و بهره برداری قطار شهری مشهد در راس همه امور قرار شهرداری قرار دارد و این یک وظیفه ملی است، گفت: قطار شهری مشهد ۴ خط اصلی دارد که خط یک تکمیل و در اختیار مردم است. همچنین خط ۲ در این دوره با تجهیز و تکمیل ایستگاه الندشت و سلامت به پایان رسید.

وی در ادامه بیان کرد: قسمت بزرگی از حفاری خط ۳ قطار شهری انجام شده است حفاری از محدوده میدان امام علی (ع) تا الهیه پیش رفته است و قصد داریم که بخشی از آن به زودی به بهره برداری برسد. هزینه‌های قطار شهری از درآمد‌های منابع داخلی شهرداری تامین می‌شود.

شهردار تصریح کرد: حفاری خط ۴ نیز از شهرک شهید باهنر به سمت خواجه ربیع و مهر مادر انجام شده است و در مرحله بولوار عبادی قرار دارد.

وی تاکید کرد:برای حفاری هر کیلومتر قطار شهری ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. حفاری‌ها انجام شده و نیاز به توسعه ایستگاه‌ها است.

استیضاح شهردار حق شورای شهر است

وی در خصوص صحبت‌های پیش آمده در خصوص استیضاح خود، گفت: استیضاح شهردار حق شورای شهر است. باید از پنهان‌کاری پرهیز کنیم، اما تحقق این امر و تشخیص آن بر عهده شورا است و باید روند قانونی آن طی شود.

وی با بیان این موضوع که جواب دادن به حواشی چه منفعتی برای شهرداری و مردم دارد، گفت: این صحبت‌ها جز اینکه ذهن مردم را مشوش کند، حاصل دیگری ندارد.

وی در ادامه گفت: تمام تلاش ما این است که بتوانیم با کمک دوستان ۱۵ کلان پروژه جمع‌بندی و تکمیل برخی از پروژه‌ها آغاز شده و برخی دیگر نیز به زودی آغاز می‌شود.
قصد داریم تا در پایان مدیریت شهری ششم، پروژه‌هایی که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند را به اتمام برسانیم.

شهردار با اشاره به این موضوع که تنها پروژه‌ای که در آن به دلیل فازبندی قابلیت اتمام وجود ندارد، پارک ۷۷ هکتاری کرامت است، گفت:، اما اکنون بوستان کرامت، ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.

مطالبات شهرداری از نهادهای دولتی چقدر است؟

قلندر شریف در خصوص مطالبات شهرداری از نهادهای دولتی گفت: شهرداری‌ها نه تنها مشهد بلکه شهرهای مختلف مطالبات بسیار زیادی از دولت دارند. مطالبات ما از دولت بیش از ۳۰ هزار میلیارد بوده که بخشی از دستگاه‌های دولتی استانی و بخشی از قوانین تصویب شده در کشور است. بسیاری از مطالبات را مستندسازی و به سازمان برنامه و بودجه ارسال کردیم.

شهردار مشهد افزود: طی دو مرحله بیش از ۱۲ هزار میلیارد اسناد دادیم که ۵۰۰۰ میلیارد را قبول و ثبت کردند اما تاکنون پولی به شهرداری پرداخت نشده است. شهادت رئیس‌جمهور‌ نیز کار ما را سخت کرده است. قاطعانه در حال پیگیری هستیم و باید مطالبات خود را محقق کنیم.

وی ادامه داد: آقای زوکی‌نژاد ماموریتی برای موضوعات بانکی در تهران هستند. پرداختی‌های شهرداری در حوزه منابع مالی برای تامین بدهی پیمانکاران بسیار بالا بوده است. در چهار ماه ۶۰ درصد بدهی پیمانکاران پرداخت شده که در فروردین ۲۰ درصد، اردیبهشت ۲۰ و خرداد و تیر ۲۰ درصد پرداخت کردیم، هیچ زمانی در فروردین پولی پرداخت نمی‌شد.

قلندر شریف اضافه کرد: اگر شهر می‌خواهد پویا شود، پیمانکاران باید کار کنند در نتیجه طلب پیمانکاران به روز می‌شود؛ بنابراین مطالبات جدید است. در این دوره مدیریت شهری که کار تحویل گرفته شد، ۳۰ هزار میلیارد بدهی از دوره پنجم  باقی مانده بود.

استاندار خراسان رضوی، پیگیر رفع اختلاف حریم مشهد با طرقبه و شاندیز است

شهردار مشهد گفت:اختلاف بر سر مرزهای غربی مشهد مربوط به بحث توسعه مشهد به سمت غرب نیست؛ بلکه در این خصوص با طرقبه و شاندیز اختلافی است که بعد از ایجاد شهرستان بینالود یا طرقبه و شاندیز به وجود آمد.

وی ادامه داد: بعد از آنکه طرح جامع مشهد تصویب شد؛ این بخش به عنوان مبهم و اختلافی باقی ماند که عمده آن در رابطه با این بود که حریم و محدوده مشهد با بینالود و طرقبه و شاندیز کجا است که تاکنون تعیین تکلیف نشده است.
وی تاکید کرد:در بخشی از طرقبه و شاندیز و مشهد حریم وجود ندارد، آقای استاندار پیگیر این موضوع هستند. یکی از پیشنهادات این است که مرز حریم طرقبه و شاندیز با مشهد، آزادراه مشهد و چناران باشد که هنوز در دست پیگیری است.

قلندر بیان کرد: موضوع حریم و محدوده مشهد با بینالود و طرقبه و شاندیز در حال بررسی است و در بخشی از طرقبه و شاندیز و مشهد حریم وجود ندارد که آقای استاندارد پیگیر این موضوع هستند. یکی از پیشنهادات این است که مرز حریم طرقبه شاندیز با مشهد آزادراه مشهد و چناران باشد که هنوز در دست پیگیری است.

وی ادامه داد: بیش از ۲۰ کیلومتر تا حریم و از طرف دیگر دو سه کیلومتر به حاشیه باید اصلاح شود. نمایندگان مشهد مخصوصا پژمان فر پیگیر این موضوع هستند.

اظهارنظر شهردارمشهد در خصوص سیل اخیر

قلندر شریف در خصوص سیل اخیر مشهد اظهار کرد: در حوزه سیل و بحران‌ها دستگاه‌های مختلف وظایف تعریف شده‌ای دارند. به اذعان مدیران استانی و ملی و دستگاه‌های نظارتی، شهرداری بهترین خدمات را داشته و کار را به نحو مطلوب و به موقع مدیریت کرده است. در این زمان‌ها از قبل توسط هواشناسی و مدیریت بحران استان اخطار‌هایی برای همه دستگاه‌ها ارسال می‌شود و الان در محدوده اخطار زرد در مشهد هستیم.

شهردار مشهد افزود: در تاریخ قبل از سیل اخطار نارنجی صادر شده بود و بعد از آن هم تاکنون ۴، ۵ اخطار نارنجی در مشهد صادر شده که هیچ اتفاقی رخ نداده است. ما فراتر از اخطار نارنجی از قبل تمام نیرو‌های شهرداری را در حالت آماده‌باش قرار دادیم و نیرو‌ها را مستقر کردیم.

وی ادامه داد: آقای دهقان‌پور، مدیرکل هواشناسی استان در جلسه مدیریت بحران استان که با حضور آقای مخبر تشکیل شد، اعلام کردند دوره بازگشت بارش باران مشهد ۲۰۰ ساله بوده است. همکاران ما در کوتاه‌مدت سیل را جمع‌آوری کردند، اما میدان انقلاب و سپاه ۶۹ دو نقطه بحرانی بودند. ما در این جایگاه نیستیم که بگوییم چه کسی مقصر بوده، ما اطلاعات را در اختیار دستگاه‌های ذیربط قرار دادیم و جلسات مختلف در حوزه‌های مختلف برگزار شده که قضاوت با دستگاه‌های متولی است.

قلندر شریف اضافه کرد: کاری که همکاران ما در بحران سیل انجام دادند، بی‌نظیر بود. از لحظه اول همه مستقر بودند و شبانه‌روزی کار کردند. مسئولان در زمان سیل که از میدان انقلاب بازدید کردند گفتند اگر ظرف یک هفته مشکل را رفع کنید، هنر کردید که همکاران من در کمتر از ۲۴ ساعت موضوع را جمع کردند. دستگاه‌های ذیربط باید در آرامش موضوع را بررسی کنند و نظر خود را بدهند.

وی ادامه داد: با توافقات انجام شده میدان انقلاب تقویت و دسترسی مستقل به پایانه مسافربری و دسترسی به بولوار نماز و کال اقبال پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به این موضوع که مناسبت‌های ویژه‌ای که در تقویم وجود دارد یک موضوع و مناسبت‌های دیگر همچون انتخابات موضوع دیگر است. در انتخابات شهرداری مجری بود و ١٣ منطقه و ١٣ حوزه را نظارت می‌کردیم. اطلاع رسانی‌ها توسط شهرداری انجام شد و کار‌های خاصی توسط همکاران در حوزه‌های مختلف نیز انجام شد.

وی تاکید کرد: تشیع شهید جمهور بی نظیر انجام شد و جمع کردن نرده بی آرتی و نصب آن در کمتر از ۲۴ ساعت انجام شد.

تبدیل وضعیت ۴ هزار نفر از ایثارگران در شهرداری مشهد

همچنین در ادامه این نشست جمال‌حسن بارانی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران اظهار کرد: در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران شهرداری در سه سال گذشته تلاش‌های زیادی انجام شده که در یک سال گذشته ۲۰۳۲ نفر تبدیل وضعیت شدند و تا الان حدود ۴۰۰۰ نفر را تبدیل وضعیت کردیم.

وی با اشاره به اینکه در طول یک سال و اندی گذشته یکی از اتفاقات راه‌اندازی دفتر خلاقیت و نوآوری شهری بود، تصریح کرد: ما یک اداره در شهرداری را تحت عنوان اداره کل خلاقیت و نوآوری شهری برای استفاده حداکثری از راه حل‌های نوآوری تغییر نام دادیم تا از شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد استفاده حداکثری شود. راه‌اندازی ۶ مرکز دیگر را در دستور کار داریم. کار دیگری که انجام دادیم ایجاد رصدخانه شهری مشهد بود که در یک سال گذشته فعال شده است. داده‌های موجود در رصدخانه شهری می‌تواند کمک زیادی کند.

بارانی بیان کرد: یکی از کار‌های دیگری که در یک سال گذشته انجام شده، راه‌اندازی اداره دیپلماسی شهری است. یکی از هدف‌گذاری‌های شهرداری تمرکز بر مفهوم دیپلماسی شهری به عنوان ابزار تعامل با شهر‌های تراز اول و برون‌رفت مدیریت شهری از مشکلات زندگی شهری است. دنبال این هستیم نشست شهرداران مرتبط با حوزه‌های شهرداری مشهد را در شهر مشهد دنبال کنیم.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقات این ایام برای شهرداری مشهد این بود که به عنوان دفتر منطقه‌ای اوراسیای متروپلیس انتخاب شد. یکی از دغدغه‌های این ایام نارضایتی از نحوه ارائه خدمات است. برای کاهش این نارضایتی ۲۸ فرایند جدید را الکترونیک‌سازی کردیم که شهرداری مشهد در این حوزه پیش رو بوده است. ۶۷ فرم از فرم‌های اداری شهرداری حذف شده، ۱۰۲ فرم بهبود یافته و ۲۶۹ امضا حذف شده است. با کاهش امضا‌ها فرایند خدمت‌رسانی را تسهیل خواهیم کرد. در شهرداری ۱۰۶ فرایند در حوزه خدمات امور شهروندی داریم که این امضا‌ها از این فرایند‌ها حذف شده است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد گفت: برنامه میان‌مدت ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵ به‌روزرسانی و ۳۸ برش تدوین شده است. در آینده نزدیک چشم‌انداز مشهد که در سال ۱۴۰۴ به اتمام می‌رسد را به‌روزرسانی می‌کنیم. در حوزه آی‌تی پروژه مشترک فیبر نوری خانگی را داریم تا فیبر نوری به راحتی در دسترس شهروندان قرار بگیرد. ۲۰ کیلومتر از این پروژه در شهر مشهد در مناطق ۹ و ۱۱ اجرا شده است. سامانه شهرداری الکترونیک و نرم‌افزار شهروندی شهر من از کار‌هایی بوده که در این مدت پیگیری شده است. برنامه‌های اقدام مشترک با دانشگاه‌ها و مراکز دانش‌بنیان در سطح استان را داریم که در حال انجام است.

بارانی در خصوص وضعیت من‌کارت در مشهد نیز اظهار کرد: من‌کارت‌هایی که در شهر توزیع می‌شود در دوره تحریم‌ها تولید نشده و امکان واردات هم از بین رفته؛ بنابراین در یک سال گذشته دو کار انجام دادیم و تکنولوژی این کارت‌ها را جایگزین کردیم. قرارداد ۸۰۰ هزارتایی برای واردات من‌کارت نیز بسته شد.

وی بیان کرد: برای کیف پول خرد شهروندی قراردادی منعقد کردیم که بانک شهر از طریق مناقصه برنده شده و تلاش می‌کند این موضوع را فعال‌سازی و پیاده‌سازی کند. شاید در آینده نیاز به وسیله‌ای به نام من‌کارت نداشته باشیم و شهروند با انواع روش‌ها پول حمل‌ونقل را پرداخت کند. برای ایستگاه‌های شارژ من‌کارت نیز در تلاش هستیم تا در فروشگاه‌های خصوصی ایستگاه‌های شارژ من‌کارت ایجاد شود. در حال حاضر تعداد زیادی سوپرمارکت در سطح شهر برای شارژ تجهیز شدند.

بارانی با بیان اینکه از ابتدای سال ۶۶۱۶ هزار میلیارد تومان در زمینه مصارف شهرداری پرداختی داشتیم، عنوان کرد: ۱۲۰۰ میلیارد تومان از این پرداختی متعلق به پیمانکاران عمرانی بوده است. در ادوار مختلف عدد مطالبات پیمانکاران امری طبیعی است؛ زیرا پروژه‌ها متوقف نمی‌شود.

وی اضافه کرد: ابتدای امسال مطالبات پیمانکاران ۲۲۰۰ میلیارد تومان بوده و الان ۲۶۰۰ تومان شده، ضمن اینکه ۱۲۰۰ میلیارد تومان هم پرداخت کردیم. ۳۸۷۵ میلیارد تومان برای امورات جاری شهر هزینه شده که حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان بابت بدهی‌های بانکی و بدهی‌های سنوات گذشته شهرداری بوده است.

طرح‌های تفصیلی یکی از افتخارات این دوره مدیریت شهری است

جواد اصغری، معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد با اشاره به اینکه در پایان سال ۱۴۰۱ طرح‌های تفصیلی ابلاغ شد که از افتخارات این دوره مدیریت شهری است، تصریح کرد: مطالعه این طرح ۱۵ سال به طول انجامید. با توحه به ابلاغ طرح‌های تفصیلی، فرایند راهبری و تحویل‌گیری که فرایند زمانبر و سخت بود، توسط شهرداری انجام شد. یکی از موضوعات مورد مطالبه شهروندان زمان پاسخگویی بود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلی که احصا شده بود، در مجموعه شهرداری قرارگاه تحول فرایندهای صدور مجوزها با رویکرد کاهش زمان را تشکیل دادیم. با توجه به تمام جلسات و اتفاقاتی که رخ داد، زمان پاسخگویی در زمینه پروانه‌ها در مرحله اول از ۱۲۹ به ۶۶ روز رسید که پیگیر هستیم به زیر یک ماه برسانیم.

اصغری بیان کرد: مدیریتی را در مجموعه معاونت به عنوان مدیریت پیشتیبان‌های زیارت با رویکرد ایرانی اسلامی تشکیل دادیم که در چهار گونه در حال مطالعه هستیم. مشاورانی را برای هر یک از مناطق به کارگیری کردیم و بنا داریم در شعر آثاری از زیارت را تداعی کنیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد گفت: با توجه به گرایشات و تمایلات شهروندان در حوزه ساخت‌وساز گروهی با عنوان تنظیم لوایح و پیگیری مصوبات کمیسیون ماده پنج تشکیل دادیم که پیگیر خواسته‌ها و درخواست‌های شهروندان است. سال گذشته، سال پیاده‌سازی طرح‌های بازنگری بود که بیش از ۵۰ جلسه کمیسیون ماده پنج و بیش از ۹۰ کمیته فنی تشکیل و قریب به ۴۵۰ موضوع از خواسته‌های مردم تعیین تکلیف شد.

ساماندهی سرویس‌های مدارس در مشهد

در بخش دیگری از  این نشست، پوریا محمدیان یزدی، معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد در خصوص ساماندهی سرویس‌های مدارس عنوان کرد: امسال متفاوت با سال‌های قبل است. دولت آیین‌نامه‌ای را تدوین کرده بود که مربوط به دهه ۸۰ بود، این آیین‌نامه در در سال ۱۴۰۱ تجدید نظر شد و مسئولیت‌ها تغییر کرد. براساس آیین‌نامه جدید مسئولیت برگزاری و اجرای سرویس مدارس برعهده شهرداری‌ها است و آموزش‌و‌پرورش باید همکاری کند.

وی اضافه کرد: سامانه سپند توسط وزارت کشور تنظیم شده که تمام ثبت نام‌ها در این سامانه انجام می‌شود. ناوگان شناسایی شده و تعداد قابل توجهی از اولیا نیز ثبت نام کردند. لایحه تعرفه سرویس مدارس برای شورا ارسال شده و زمانی که مجوز از شورای شهر داده شود، قیمت‌ها اعلام خواهد شد. شورای ترافیک شهرستان و استان متولی نظارت و تصمیم‌گیری در موارد اختلافی خواهند بود. سازوکار تنظیم شده و اتصالات انجام خواهد شد.

مشهد در برگزاری مراسم تشییع شهید خدمت سنگ تمام گذاشت

جاوید کیانی، معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در خصوص تاخیر در دادن حقوق کارمندان فرهنگسرا‌ها، اظهار کرد: واژه حقوق باید اصلاح شود، زیرا به افراد دارای قرارداد تعلق میگیرد و، اما به مربیان پر تلاش حق الزحمه پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: بعد از ورود به کار معوقات طولانی پرداخت شد و تا چند روز آینده مشکلات حل خواهد شد و از شرمندگی مربیان خارج می‌شویم.

کیانی گفت: حوزه فرهنگی در این مدت دچار فراز و نشیب‌های زیادی بود و در خصوص مناسبت‌های ملی که متوجه شهر مشهد بود و تشییع ریاست جمهور و دهه کرامت شاخصه این اقدامات بود.

وی ادامه داد: در دهه کرامت همه همکاران علی رغم زحمت‌هایی که در فضاآرایی شهر داشتند آن اتفاقناگوار پیش آمد و همه مجموعه شهرداری در کمتر از ۲۴ ساعت فضای شهر آماده تشیع پیکر شد و مشهد در این خصوص سنگ تمام گذاشت.

کیانی تاکید کرد:دهه آخر صفر ستادی به ریاست شهردار تشکیل و انشالله با همکاری و همراهی اهالی رسانی نسبت به اطلاع رسانی اقدامات برای زائران بارگاه منور امام رضا (ع) که از سراسر کشور داخلی و خارجی خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: علی الحساب مربیان فرهنگسرا‌ها فردا پرداخت خواهد شد.

روزانه ۴٠٠ تن پسماند خشک در مشهد تولید می‌شود

در ادامه این نشست، مهدی یعقوبی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد اظهار کرد: امسال به دو پروژه بزرگ بوستان کرامت و جهانشهر نگاه ویژه‌ای داشتیم و زیر ساخت را تامین آب در دستور کار قرار دادیم.

وی ادامه داد: از دو هزار و  ۵٠٠ میلیارد تومان اعتبار در حوزه فضای سبز هزار و پانصد میلیارد را برای تامین زیر ساخت های این حوزه اختصاص داده‌ایم، اگر با همین شدت و اعتبار پیش برویم تا سه سال آینده از منابع زیر زمینی بی نیاز خواهیم شد.

یعقوبی گفت: دو پروژه جهانشهر و  کرامت در حال اجرا است و سهم آب را به صورت مجزا در دستور کار است . در بوستان کرامت چاه‌هایی آبی خریداری شده تا آب مورد نیاز را تامین کنیم. اعتبار هزار و پانصد میلیارد تومان را از شورا برای تأمین زیر ساخت تامین آب گرفته‌ایم و قرار است با کمک شرکتی از طریق پساب تا ٢۵ سال تامین منابع را انجام دهیم.

وی گفت: تصفیه خانه‌های چهل‌بازه قرار است بهره برداری شود و تصفیه خانه آزادی در دستور کار است. تصفیه خانه سیدی به صورت نیمه تمام تحویل گرفتیم و۵٠ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و همچنین تصفیه‌خانه آفتاب و سپتاژ و حاشیه کشف رود با تامین ٢٠ میلیون مکعب نیز در دستور کار است.

معاون شهردار تاکید کرد: همچنین برای جمع آوری زباله ها در این دوره ۵٣ هزار خانوار مشترکین آنلاین هستند تا بتوانیم با این مدیریت جمع آوری زباله ، زباله گردی کاهش دهیم. روزانه ۴٠٠ تن پسماند خشک تولید می‌شود  که ٣٠٠ تن به صورت آنلاین جمع آوری میشود ‌و ١٠٠ تن به صورت غیر مجاز است.

منبع : شهرآرا

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه