یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در خراسان رضوی هنوز واکسن ‌نزده‌اند

  • ۲ سال قبل
  • 0

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: از چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر واجد شرایط واکسیناسیون کرونا در استان هنوز یک میلیون و ۵۰۰ نفر واکسن نزده‌اند و تعداد زیادی نیز واکسیناسیون خود را کامل نکرده‌اند.

مجید جعفری‌نژاد در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز در برج سپید مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مراکز روزانه و شبانه‌روزی ویژه نوروز از ۲۶ اسفند ماه امسال تا ۱۴ فروردین سال آینده فعال است و کلیه خدمات تخصصی و خدمات مربوط به کرونا را ارائه خواهد داد. همچنین در این دوران تمام خدمات معمول مراکز بهداشت و درمان مانند خدمات بهداشتی مادر و نوزاد، آزمایش ژنتیک پیش از ازدواج، مقابله با هاری، سالک و… برای زائران و مجاوران ارائه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه عده زیادی از فوتی‌ها از افراد واکسینه نشده هستند، بیان کرد: ما از زمان شروع واکسیناسیون کرونا تاکنون به اشکال مختلف بر انجام و تکمیل واکسیناسیون تاکید کرده‌ایم. همچنین مردم باید توجه کنند احتمال مرگ برای همه وجود دارد و پیشگیری مهم‌‍ترین راه است. هر استرس یا سبک نادرست زندگی سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و احتمال ابتلا افزایش می‌یابد.

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی با تشبیه بدن انسان به یک شهر افزود: واکسن افراد داخل شهر را در مقابل هجوم ویروس مقاوم و ماسک نیز مانند یک دروازه از ورود مهاجمین جلوگیری می‌کند. باید توجه داشت در حال حاضر همه واکسن‌ها برای متقاضیان در دسترس است.

وی با تاکید بر اهمیت استفاده از ماسک استاندارد برای جلوگیری از ابتلا به کرونا تصریح کرد: ماسک استاندارد دارای سه لایه است که لایه میانی مِلت نام دارد. بافت این لایه مانند یک دستمال کاغذی فشرده است و قابلیت کشسانی دارد. یکی از ویژگی‌های ماسک باکیفیت این است که در هنگام صحبت کردن و تنفس بالا و پایین برود.

جعفری‌نژاد با بیان اینکه کمتر از ۵۰ درصد مردم از ماسک استفاده می‌کنند، گفت: در ایام نوروز نظارت‌های مستمری صورت می‌گیرد و با جدیت با متخلفان بدون ماسک برخورد خواهد شد. این برخوردها مستلزم همکاری دیگر ارگان‌هاست. در حال حاضر رعایت پروتکل‌ها از سوی ارائه‌دهندگان خدمات رضایت‌بخش است اما دریافت‌کنندگان خدمات آن را رعایت نمی‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه طبق اعلام مسئولان کشوری سامانه ایران من تا چند روز آینده فعال می‌شود، گفت: در ایام نوروز تمام نیروهای علوم پزشکی استان آماده‌باش هستند و نیروهای داوطلب نیز آموزش دیده‌اند. سامانه‌های ۱۹۰ و ۱۹۱ نیز برای کمک به مردم و شنیدن شکایات و مشکلات آن‌ها فعال است.

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی تاکید کرد: در ماموریت ویژه سال تحویل ۳۰۰ نیروی بهداشت با پوشش مشخص در چهار خیابان اصلی منتهی به حرم مطهر رضوی حضور دارند تا خدمات مورد نیاز را به مردم ارائه دهند.

نمی‌توانیم بگوییم از موج ششم کرونا خارج شده‌ایم

شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: سیاست و استراتژی کرونا در تمام دنیا تغییر کرده و تمام کشورها بر تشخیص سریع و درمان به‌ موقع تاکید دارند. در موج ششم بحران کرونا شاهد عدم ایجاد ازدحام در بیمارستان‌ها بودیم و مشکلات موج‌های اول تا پنجم در موج فعلی مشاهده نشد که این موضوع نتیجه افزایش آگاهی مردم بود.

وی گفت: مرحله ابتلا و مراجعه سر پایی در این پیک را پشت سر گذاشته‌ایم. کاهش آمار بستری نیز از پنج روز پیش مشاهده شده اما هنوز نمی‌توانیم بگوییم که از موج کنونی خارج شده‌ایم. همچنین نشانی از اتصال موج ششم به موج بعدی کرونا مشاهده نمی‌شود اما شروع موج بعدی به رفتار مردم و رعایت پرتکل‌ها بستگی دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مشهد محل مراجعه بسیاری از مردم کشور است، تصریح کرد: بیش از ۲۰ درصد دریافت‌کنندگان خدمات درمانی در مشهد افرادی خارج از منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و عده‌ای نیز مراجعین خارج از کشور بوده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه با آمادگی کامل به استقبال نوروز می‌رویم، بیان کرد: از ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۰ تا ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ تعداد ۱۴۰ درمانگاه سطح یک و ۲۰ درمانگاه سطح دو با ظرفیت ۶ هزار تخت تمامی خدمات اورژانس و نیمه الکتیو را ارائه می‌دهند. همچنین بیمارستان‌های مشهد برای ارائه تمام خدمات فعال است. همچنین در هفته‌های اخیر با افتتاح بیمارستان ولایت و اختصاص ۱۶ تخت ویژه کودکان با تجهیزات کامل به ظرفیت درمانی مشهد افزده شده است. مراکز درمانی خصوصی، ارتش و سپاه نیز با ما همکاری خوبی داشته‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی در طول ایام نوروز در سطح شهرها و جاده‌ها حضور دارند. ماموریت ویژه‌ای برای آن‌ها در حوالی زمان سال تحویل تعریف شده است. هدف‌گذاری در ایام نوروز برای خدمات کرونا و حوادث جاده‌ای به صورت جدی انجام شده است.

وی با اشاره به بستری ۲۵۰ نفر به دلیل عوارض ناشی از واکسیناسیون در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: مردم باید توجه داشته باشند که بیش از ۸۰ درصد از بستری‌ها یا واکسن نزده‌اند یا یک دوز دریافت کرده‌اند و تعداد زیادی از فوتی‌ها نیز از همین گروه‌ هستند.

منبع :ایسنا

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *