توسعه روستا، دغدغه همیشگی دولت

  • ۵ سال قبل
  • 0

به اعتقاد صاحبنظران روستا باید قلب برنامه های دولتها برای رونق اقتصاد، درآمدزایی، حفظ انسجام جمعیتی، تامین مواد غذایی، کاهش آسیبهای اجتماعی و توسعه فرهنگی باشد و بی توجهی به این کانون مهم جمعیتی و پائین نگه داشتن سطح معیشتی روستاها فجایع جبران ناپذیری را به دنبال دارد.

مهاجرت روستاییان به شهرها آسیب بزرگی است به نحوی که همه بخشها از جمله حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در بر می‌گیرد و نمونه آن را می‌توان در حاشیه نشینی در شهرها و معضلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن و همچنین خالی شدن روستاها از جمعیت ذکر کرد.
دولتها از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون درصد برخورداری روستاها از خدمات زیربنایی مانند آب و برق و گاز و همچنین خدمات روبنایی مانند مدرسه، بوستان و مرکز بهداشت را به حداکثر رسانده اند تا بتوانند جمعیت روستایی را در نقاط مختلف تثبیت کنند.
در این راستا خراسان رضوی به عنوان یکی از استان‌های مرزی و تأثیرگذار در اقتصاد کشور شایسته توجه ویژه دولت است تا همه برنامه‌ها بر توازن بین خدمات در روستاها و شهرها و جلوگیری از مهاجرت متمرکز شود.

*سهم روستاهای خراسان رضوی در تولید ناخالص داخلی
معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری در نشست کارگروه اشتغال خراسان رضوی که چندی قبل در مشهد برگزار شد گفت: ۲۶ درصد از جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند اما سهم آنها در تولید ناخالص داخلی کشور ۲۷ درصد است.
کاوه معراجی افزود: خراسان رضوی ۸.۴ درصد از جمعیت کشور و ۷.۳ درصد از مساحت کشور را در اختیار دارد اما سهم این استان ر تولید ناخالص داخلی کشور ۶.۲ درصد است همچنین ۲۷ درصد از جمعیت خراسان رضوی در روستاها ساکن هستند اما سهم آنان در تولید ناخالص داخلی استان ۲۳ درصد است.
وی اظهار کرد: اکثر شاخص‌ها در حوزه زیربنایی روستاهای خراسان رضوی مطلوب است اما این استان در دو شاخص برخورداری راه‌ها از آسفالت مناسب و اجرای طرح هادی روستایی نسبت به میانگین کشوری وضعیت مناسبی ندارد.
معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: در خراسان رضوی ۶۰۳ هزار بهره بردار حوزه کشاورزی وجود دارد و متوسط اراضی باغی و زراعی تحت اختیار آنها دو هکتار است که این آمار نشان می‌دهد باید در حوزه بهره وری اراضی کشاورزی و اجرای طرح‌های گلخانه‌ای در استان اهتمام بیشتری صورت گیرد.
معراجی افزود: درآمد سرانه خانوار روستایی کشور در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۵۰ میلیون ریال و هزینه این خانوار ۱۸۰ میلیون ریال بود اما نسبت درآمد خانوار روستایی به هزینه آن در خراسان رضوی ۲۰۰ میلیون ریال به ۱۸۰ میلیون ریال گزارش شده است.
وی اضافه کرد: طی بررسی‌های انجام گرفته در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶، ۵۳۰ هزار خانوار روستایی در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۱۷۴ هزار خانوار در دو دهک پایین جامعه قرار می‌گیرند و این استان از نظر وضعیت نامناسب معیشت روستایی رتبه پنجم کشور را دارد.
معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: جمعیت روستایی خراسان رضوی یک میلیون و ۷۳۰ هزار نفر است که از این تعداد، ۶۳۱ هزار نفر جمعیت فعال به شمار می‌رود و تعداد جمعیت بیکار روستایی در ابتدای سال در خراسان رضوی ۴۵ هزار نفر گزارش شده است.
معراجی افزود: سهم خراسان رضوی در تسهیلات مشاغل روستایی کشور ۵.۱ درصد و معادل هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال است که بر این اساس برای ایجاد هر شغل ۶۰۰ میلیون ریال نیاز است و با این میزان تسهیلات به طور متوسط می‌توان ۱۲ هزار شغل جدید ایجاد کرد و حداقل نرخ بیکاری را به کمتر از هفت درصد رساند.

* وضعیت جمعیت روستایی
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت استان شش میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۱ نفر است که از این تعداد چهار میلیون و ۷۰۴ هزار و ۳۴ نفر در شهرها و یک میلیون و ۷۳۰ هزار و ۴۶۷ نفر در روستاها ساکن هستند.
محمدعلی همدمی نژاد افزود: سه هزار و ۲۸۱ نقطه روستایی در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد دو هزار و ۵۹۶ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت و باقی آنها کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارند یا خالی از سکنه هستند.
وی اظهار کرد: براساس این آمار، از یک میلیون و ۷۳۰ هزار و ۴۶۷ نفر جمعیت روستایی خراسان رضوی که در قالب ۵۱۵ هزار و ۹۱۹ خانوار قرار می‌گیرند ۸۸۰ هزار و ۸۸۹ نفر مرد و ۸۴۹ هزار و ۵۷۸ نفر زن هستند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: تراکم جمعیت روستایی در هر کیلومتر مربع از خراسان رضوی ۱۴.۹ درصد و نرخ روستانشینی در استان ۲۶.۹ درصد است.
همدمی نژاد افزود: تعداد دهیاریهای خراسان رضوی دو هزار و ۴۳۴ مورد، تعداد اعضای شوراهای اسلامی روستایی هشت هزار و ۱۴۰ نفر، تعداد روستای دارای شورای اسلامی دو هزار و ۵۴۰ مورد، تعداد اعضای زن در شوراهای روستایی ۱۹۲ نفر، تعداد اعضای مرد در شوراهای روستایی هفت هزار و ۹۴۸ نفر و تعداد اعضای شوراهای پنج نفره در روستاهای استان ۲۶۰ نفر است.
وی ادامه داد: خراسان رضوی با یک میلیون و ۷۳۰ هزار و ۴۶۷ نفر جمعیت روستایی و مساحت ۱۱۶ هزار و ۴۸۵ کیلومتر مربع دارای نرخ روستانشینی ۲۶.۹ درصد است.

* مهاجرت و علل آن
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با اشاره به مهاجرت روستاییان به شهرهای استان به ویژه حاشیه شهر مشهد گفت: مهمترین علت افزایش مهاجرت روستاییان طی سالهای گذشته کاهش درآمد مستمر و پایدار در جوامع روستایی در پی بحران‌هایی نظیر خشکسالی، سیل و از بین رفتن منابع آب و خاک در مناطق روستایی بوده است.
همدمی نژاد افزایش سطح رفاه در حاشیه شهرهای بزرگ و عدم کنترل ساخت و سازهای غیرمجاز، رغبت سرمایه گذاران به ایجاد واحدهای تولیدی در کلانشهرها به خاطر هزینه حمل و نقل بالا و نزدیکی به بازار فروش را از دیگر دلایل مهاجرت روستاییان برشمرد.
وی اضافه کرد: تمایل افراد به زندگی مدرن با گسترش ماهواره در مناطق روستایی و جذابیت‌های کاذب جوامع شهری و کمبود امکانات آموزشی، فرهنگی، بهداشتی و رفاهی مناطق روستایی نسبت به شهری را می‌توان از دلایل مهاجرت روستاییان خراسان رضوی به شهرها دانست.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: در مقایسه با سرشماری سال ۱۳۹۰ جمعیت روستایی خراسان رضوی سه درصد بیشتر شده یعنی هم از نظر خانوار و هم از نظر تعداد دارای رشد مثبت بوده به طوری که روستاهای با جمعیت بالای هزار و ۵۰۰ نفر دارای رشد ۶.۹ درصدی بوده و روستاهای با جمعیت زیر ۲۰ خانوار به رشد منفی ۱۵ درصد رسیده است.
همدمی نژاد افزود: این بدان معناست که شمار روستاهای کوچک در استان خراسان رضوی کمتر شده و روستاهای با جمعیت بالاتر درصد رشد جمعیت بیشتری را داشته‌اند.

*توسعه زیربناهای روستایی و اشتغال
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با اشاره به خدمات دولت برای توسعه زیربناهای روستاهای خراسان رضوی طی سال‌های گذشته گفت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان برق دار، ۸۳ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای شبکه آب آشامیدنی و ۵۹ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای شبکه گاز هستند و میزان برخورداری روستاهای استان از راه آسفالت به نسبت جمعیت آنها ۸۹ درصد است.
همدمی نژاد با اشاره به خدمات زیربنایی انجام شده توسط دهیاری‌ها اظهار کرد: تا پایان آذرماه سال ۱۳۹۷ هفت هزار و ۷۱۳ پروژه شامل هزار و ۴۶۷ ساختمان دهیاری، هزار و ۵۸۳ بوستان روستایی، ۶۶۴ بهسازی آرامستان، هزار و ۳۵۰ ساختمان غسالخانه، ۸۳ ساختمان آتش نشانی، ۶۹۷ خانه عالم، هزار و ۴۴۶ مورد بهسازی معابر، ۱۸۱ مورد سالن ورزشی و ۲۴۲ پروژه مربوط به سایر موارد زیربنایی در روستاهای استان انجام شده است.
وی ادامه داد: تاکنون ۱۸۰ دستگاه انواع ماشین آلات سبک، ۶۱۱ دستگاه ماشین آلات نیمه سنگین و ۲۰۳ دستگاه ماشین آلات سنگین به دهیاری‌های خراسان رضوی واگذار شده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: برای کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها، دولت طی دو سال اخیر طرحی را برای توسعه اشتغال روستایی و عشایری به اجرا رسانید که در این راستا “سامانه کارا” به منظور ثبت نام طرح‌های توجیهی اشتغالزای روستایی از سوی سرمایه گذاران طراحی شد.
همدمی نژاد افزود: تاکنون ۱۱ هزار و ۳۳۶ طرح با ۱۲ هزار و ۹۱۰ میلیارد و ۹۴۵ میلیون ریال تسهیلات درخواستی به سامانه کارا در استان ارسال شده است که از این تعداد پنج هزار و ۳۱۰ طرح به تصویب رسیده و از این تعداد به پنج هزار و ۴۳ طرح، سه هزار و ۸۳۵ میلیارد و ۱۱۵ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده که زمینه اشتغال ۱۶ هزار و ۷۱۲ نفر را فراهم کرده است.

* طرح هادی
در دهه‌های اخیر، گرایش دولت‌ها به فراهم کردن مسکن روستایی برای نگه‌داشتن جمعیت در مناطق روستایی بسیار درخور توجه است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی درباره اقدامات انجام گرفته توسط این بنیاد برای روستاییان گفت: از مجموع دو هزار و ۵۹۶ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، دو هزار و ۴۸۶ روستا دارای طرح هادی و ۱۱۰ روستا فاقد این طرح هستند.
سید رضا موسوی نیا افزود: تاکنون طرح هادی روستایی در ۴۶۶ روستا بازنگری شده و بازنگری طرح هادی در ۲۰۹ روستا با اعتبار ۴۵ میلیارد ریال در حال انجام است.
وی اظهار کرد: از مجموع دو هزار و ۵۹۶ روستای بالای ۲۰ خانوار در خراسان رضوی تاکنون طرح هادی در ۹۳۴ روستا اجرا شده یا در دست اجراست و امسال ۶۳۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح هادی روستاهای استان مصوب شده است.
او اضافه کرد: طی سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶، قیر رایگان در ۴۲۰ روستا با سطحی افزون بر ۴.۵ میلیون مترمربع به منظور روکش آسفالت معابر مورد استفاده قرار گرفت.

*سند مالکیت
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: حدود نیمی از واحدهای مسکونی روستایی در استان سند مالکیت دارند.
موسوی نیا افزود: براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ واحدهای مسکونی روستایی خراسان رضوی ۴۸۶ هزار و ۳۶۹ واحد است که تا پایان سال ۱۳۹۷ از این تعداد ۲۰۹ هزار و ۹۲۶ واحد مسکونی در هزار و ۶۳۰ روستای استان سند دار شده‌اند.
وی اضافه کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی در راستای اجرای برنامه‌های دوم و سوم چشم اندار توسعه، با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک درخصوص صدور سند مالکیت اماکن روستایی در روستاهای بالای ۲۰۰ خانوار، مراکز دهستانها و بخشها اقدام کرده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: در همین راستا با شروع برنامه چهارم توسعه تاکنون، همه روستاهای دارای شورای اسلامی در برنامه صدور سند مالکیت اماکن روستایی قرار گرفتند که با ارائه درخواست شوراها، بنیاد مسکن نسبت به نقشه برداری و ارسال پرونده متقاضیان به اداره ثبت اسناد و املاک محل به منظور احراز حقوق مالکانه اقدام کرده است.

*واگذاری زمین
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: یکی از نیازهای مهم مردم در روستاهای خراسان رضوی زمین‌های مرغوب و قابل ساخت و ساز مسکن است و بنیاد مسکن در مورد امور زمین براساس آئین نامه‌های قانونی با هماهنگی دستگاه‌هایی مانند اداره امور اراضی و منابع طبیعی، شوراهای اسلامی و دهیاری روستا نسبت به تملک قانونی زمین‌های روستاها اقدام کرده است.
موسوی نیا افزود: بنیاد مسکن پس از تملک و قطعه بندی، آماده سازی و تهیه طرح مسکونی، قطعات تفکیک شده زمین را به نیازمندان مسکن روستایی واگذار می‌کند تا آنان در چهارچوب قوانین و مقررات جاری نسبت به احداث بنا در زمین خود اقدام کنند.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: به منظور تثبیت مالکیت اراضی تملک شده پیگیری لازم برای اخذ اسناد ملکی صورت گرفته که در این راستا تاکنون ۱۹ هزار و ۶۸۷ قطعه زمین در روستاها برای ساخت مسکن واگذار شده است.
موسوی نیا اظهار داشت: در خصوص تقویت صنعت گردشگری روستایی در خراسان رضوی، هم اینک طرح روستای نمونه گردشگری برای یک روستا در دست تهیه و برای سه روستا در دست اجراست.

مسکن روستایی
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: اکثر واحدهای مسکونی روستایی استان با توجه به ساختار فیزیکی منطقه و استفاده از مصالح نامناسب فاقد استحکام لازم و غیرمقاوم هستند.
موسوی نیا افزود: براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد واحدهای مسکونی روستایی خراسان رضوی ۴۸۶ هزار و ۳۶۸ واحد است که بیش از ۷۱ درصد آنها غیرمقاوم است.
وی اضافه کرد: وظیفه اصلی بنیاد مسکن در بخش مسکن روستایی بازسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی است و این بنیاد از ابتدای تأسیس خود در سال ۱۳۵۸ تا پایان سال ۱۳۹۷ تعداد ۱۹۷ هزار و ۸۳۶ واحد مسکونی را بازسازی یا احداث کرده است.
موسوی نیا افزود: این واحدهای مسکونی در مناطق جنگ زده و مناطق سانحه دیده ناشی از وقوع سیل و زلزله قرار داشته‌اند و یا واحدهای مسکونی ای بوده‌اند که در قالب طرح‌های مختلف به عنوان مسکن مقاوم در شهرستانهای خراسان بزرگ و سایر نقاط کشور ساخته شده‌اند.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: از سال ۱۳۵۸ تا پایان سال ۱۳۹۷ تسهیلات بازسازی مسکن روستایی به مبلغ هزار و شش میلیارد و ۷۶۹ میلیون ریال و کمک بلاعوض به میزان ۶۳۲ میلیارد و ۹۷۵ میلیون ریال به خسارت دیدگان از بخش مسکن توسط بنیاد پرداخت شد.
وی اضافه کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در قالب برنامه چهارم و پنجم توسعه در قالب طرح پیشگیری و کاهش خسارت در زندگی روستاییان، طرح بهسازی و نوسازی سالیانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی را با اعطای تسهیلات ارزان قیمت و مدیریت فنی و پشتیبانی بنیاد مسکن به تصویب رساند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: در این راستا از سال ۱۳۸۴ تا پایان سال ۱۳۹۷ در قالب بازسازی و طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی ۱۱۵ هزار و ۵۳۳ واحد مسکونی روستایی در استان بهسازی و نوسازی شد.
موسوی نیا افزود: در نیمه دوم تیرماه سال گذشته ۱۹ هزار فقره وام با سقف تسهیلات ۲۵۰ میلیون ریال به عاملیت هفت بانک به این بنیاد تخصیص یافت که به تدریج با ابلاغ سهمیه تخصیصی فرایند توزیع برای ۹ هزار و ۲۷۲ واحد مسکونی انجام شده است.

* بازسازی خانه‌های مسکونی خسارت دیده از حوادث طبیعی
موسوی نیا با اشاره به مسئولیت بنیاد مسکن در خصوص بازسازی خانه‌های مسکونی خسارت دیده ناشی از حوادث طبیعی گفت: از جمله اقدامات انجام شده در زمینه بازسازی واحدهای خسارت دیده اخیر می‌توان به بازسازی واحدهای خسارت دیده از سیل و زلزله در شهرستان‌های تربت حیدریه، زاوه، چناران، تربت جام، کلات، نیشابور و فیروزه اشاره کرد.
وی اضافه کرد: بنیاد مسکن خراسان رضوی تا کنون ۱۱ هزار و ۴۶۹ واحد مسکونی خسارت دیده ناشی از زلزله سال ۱۳۸۹ شهرستانهای تربت حیدریه، رشتخوار و زاوه، پنج هزار و هشت واحد مسکونی خسارت دیده از زلزله سال ۱۳۹۰ شهرستانهای نیشابور و فیروزه و هزار و ۸۶۶ واحد مسکونی خسارت دیده از زلزله سال ۱۳۹۶ شهرستانهای فریمان، مشهد، تربت جام و سرخس در خراسان رضوی را بازسازی کرده است.
موسوی نیا افزود: علاوه بر بازسازی واحدهای خسارت دیده یاد شده، در سال ۱۳۹۷ تعداد ۴۰۰ واحد مسکونی روستایی دیگر خراسان رضوی نیز از بارندگی، سیل و زلزله خسارت دید که روند بازسازی آنها برای تأمین اعتبار به مبادی ذیربط اعلام شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: این بنیاد در حوزه ایمن سازی روستاها از محل اعتبارات مدیریت بحران تاکنون ۶۶ روستا را با اعتبار ۵۱ میلیارد و ۴۴۱ میلیون ریال در برابر سیل و ریزش سنگ‌های معلق ایمن کرده است.
موسوی نیا افزود: براساس مطالعات بنیاد مسکن خراسان رضوی ۶۶۰ روستای نا ایمن و مشکل دار این استان در برابر سیل و ریزش سنگ، رانش زمین و زمین لرزه شناسایی شده‌اند که تاکنون اقدامات پیشگیرانه در قالب ایمن سازی در ۶۶ روستا انجام شده است.

* بیمه و سایر خدمات
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: بیش از نیمی از خانه‌های روستایی بازسازی شده این استان در برابر حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله و آتش سوزی بیمه نیستند.
موسوی نیا افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی از سال ۱۳۸۸ نسبت به انعقاد قرارداد با یکی از شرکتهای بیمه و اجباری کردن بیمه خانه‌های روستایی اقدام کرد، به این معنا که بعد از پایان ساخت هر خانه روستایی و صدور پایان کار صاحبخانه موظف بود خانه را بیمه کند.
وی گفت: خانه‌هایی که پیش از سال ۱۳۸۸ نیز در قالب طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در این استان بازسازی شده اما بیمه نشده بودند هم می‌توانستند از سوی صاحبانشان بیمه شوند.
وی افزود: با این وجود تاکنون از کل خانه‌هایی که در قالب طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی بازسازی شده‌اند ۶۶ هزار واحد زیر پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی تخصیص کمک بلاعوض به تأمین مسکن متقاضیان محروم روستایی و مشمولین تفاهم نامه منعقده با سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) با اعتبار تخصیصی ۱۳۵ میلیارد و ۹۰۱ میلیون ریال، پرداخت تسهیلات بانکی برای ساخت پنج هزار واحد حمام روستایی، ساخت ۳۳ واحد خانه عالم، ۱۵ واحد کتابخانه و ۱۶ شبکه لرزه نگاری را از دیگر اقدامات این نهاد از سال ۱۳۵۸ تاکنون برشمرد.

*تعاون روستایی
مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: ۲۲۳ شرکت تعاونی روستایی، ۱۶۹ شرکت تعاونی کشاورزی و ۲۴ اتحادیه تعاون روستایی در سطح این استان فعالیت دارند و این استان از نظر تعداد تعاونی‌های روستایی کشاورزی رتبه اول کشور را دارد.
محسن اسفندیاری افزود: تشکلهای تعاونی روستایی فرصت خوبی برای فعالیت‌های اقتصادی در روستاها در زمینه کشاورزی و دامداری ایجاد کرده‌اند و هم اینک دو هزار و ۵۰۰ نفر در تشکلهای تعاونی روستایی این استان به صورت مستقیم اشتغال دارند.
وی اظهار داشت: از مجموع شاغلان تشکلهای تعاونی خراسان رضوی حدود هزار نفر در شرکتهای تعاونی روستایی، ۵۰۰ نفر در شرکتهای تعاونی کشاورزی و ۲۰۰ نفر در اتحادیه‌های تعاونی روستایی شهرستانها فعال و بقیه در شرکتهای تعاونی مشهد مشغول کار هستند.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان خراسان رضوی گفت: هم اینک ۵۰ تعاونی روستایی در خراسان رضوی غیر فعال هستند که امسال تعاونیهای تولید غیر فعال ساماندهی و تعیین تکلیف می‌شوند.
اسفندیاری اضافه کرد: در حال حاضر تعداد ۱۵ تعاونی تولید گلخانه‌ای در استان با حضور کارشناسان کشاورزی و دانش آموختگان رشته‌های مرتبط به عنوان یکی از زمینه‌های جدید و اقتصادی فعال شده است.
وی اظهار کرد: از خدمات بسیار مهم شبکه تعاون روستایی ارائه خدمات به کشاورزان و روستاییان از جمله توزیع آرد روستایی و نهاده‌های کشاورزی مانند کود، سم و بذر و همچنین پخش سوخت روستایی است.
او اضافه کرد: در سال جاری برنامه‌های ویژه ای برای تأمین نهاده‌های کشاورزی به ویژه کود شیمیایی در دست اقدام است تا بتوان کود شیمیایی کشاورزان را با سرعت و در مدت زمان لازم در اختیار کشاورزان قرار داد.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان خراسان رضوی گفت: بیش از ۱۳۵ هزار تن کود شیمیایی یارانه دار و آزاد طی سال گذشته در روستاهای این استان توزیع شده است.
اسفندیاری افزود: این میزان کود شامل کود یارانه دار و کودهای آزاد، آلی، زیستی، ریز مغذی و شیمیایی است که بین کشاورزان و باغداران در روستاها توزیع شد.
وی با اشاره به توزیع بیش از ۱۴۵ هزار تن آرد طی سال گذشته در روستاهای این استان اضافه کرد: هدف از توزیع آرد بین روستاییان ارائه خدمات بهتر و در راستای حمایت از این بخش انجام می‌شود که علاوه کاهش رفت و آمد روستاییان، موجب صرفه جویی در وقت و هزینه آنان می‌شود.
مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی با اشاره به توزیع نهاده‌های کشاورزی توسط شبکه تعاون روستایی استان گفت: توزیع این نهاده‌ها در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۱۵ درصد افزایش داشت و امسال نیز با قوت ادامه دارد.
اسفندیاری افزود: خرید تضمینی گندم، جو و دانه‌های روغنی از دیگر خدمات دولت توسط این سازمان به روستاییان استان خراسان رضوی است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *