پیشنهاد تعطیلی میلاد امام رضا(ع) روی میز دولت

  • ۳ ماه قبل
  • 0

یک پیشنهاد خوب و البته مهم که روز گذشته در جلسه شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسید؛ این که استان خراسان رضوی یا شهر مشهد مقدس در روز میلاد حضرت علی بن موسی الرضا (ع) تعطیل شود، پیشنهادی که البته با تصویب در شورای فرهنگ عمومی استان به هیئت وزیران خواهد رفت تا بعد از بررسی و تصویب در دولت، اجرایی شود.
موضوع تعطیلی استان و شهر مشهد در روز میلاد امام رضا (ع) یکی از دغدغه ها و مطالبات همیشگی مدیران استان بوده است چرا که در این روز مشهد میزبان خیل عظیمی از زائران خواهد بود و این یک ضرورت جدی است که تمام مجموعه ها و ظرفیت های استان برای خدمت گزاری به زائران امام رئوف بسیج شوند و تمرکز اصلی خدمت رسانی و فعالیت دستگاه های اجرایی روی پذیرایی از زائران و مجاوران باشد. از سوی دیگر میلاد امام رضا(ع) که پیش از این تعطیل رسمی بود و بعد از سال ها و تغییر در قانون مربوط به تعطیلات رسمی، حذف شد، یکی از مناسبت های مهم در کشور است چرا که حرم امام رضا(ع) تنها حرم امام معصوم واقع در کشور است و علاوه بر حضور خیل عظیم زائران داخلی، با حضور زائران خارجی نیز همراه است و از این رو، این مناسبت یکی از پیک های سفر به مشهد مقدس حساب می شود و تعطیلی برای خدمت رسانی بهتر و کامل تر نیز ضرورتی انکارناپذیر است. علاوه بر این، یکی از کارکردهای مهم این تعطیلی، فراهم شدن زمینه حضور حداکثری مردم در جشن های میلاد امام رضا (ع) را به دنبال دارد، جشن های مردمی که نمونه آن را در جشن های نیمه شعبان شاهد هستیم و با تصویب این تعطیلی، برگزاری این گونه جشن ها به صورت فراگیرتر در شهر رقم خواهد خورد.
به هرحال تعطیلی استان یا مشهد در روز میلاد امام رضا(ع) در قالب پیشنهادی به هیئت وزیران ارائه شده است و آن طور که معاون استاندار می گوید پیگیری و تاکید بر این است که این تعطیلی از همین امسال اجرایی شود.
پیگیری جدی از هیئت وزیران برای اجرایی شدن تعطیلی از امسال
حجت‌الاسلام والمسلمین حجت گنابادی نژاد معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری درباره جزئیات مصوبه روز گذشته شورای فرهنگ عمومی می گوید: محور اقدامات، فعالیت ها و خدمات رسانی ها برای استان خراسان رضوی و مشهد، حضرت رضا(ع) است و چه میلاد حضرت رضا(ع) و چه شهادت حضرت قطعا در مشهد و استان مهم ترین مناسبتی است که باید در مجموعه مناسبت ها پیش بینی و برای آن برنامه ریزی ویژه شود.
وی می افزاید: از گذشته میلاد حضرت رضا (ع) تعطیلی بوده که در روند اصلاح قانون مرتبط با تعطیلات، این تعطیلی حذف شده، از طرفی در این روز جمعیت گسترده ای از سراسر کشور به مشهد الرضا مشرف می شوند که باید مجموعه ظرفیت های استان برای میزبانی و خدمت گزاری خوب و کامل به زائران بسیج شود، بنابراین تعطیلی استان و مشهد در این روز از این جهت هم اولویت دارد.
گنابادی نژاد تصریح می کند: روز یک شنبه در شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی موضوع تعطیلی روز میلاد امام رضا(ع) طرح شد که اعضا نظر موافق داشتند تا به عنوان پیشنهاد به هیئت وزیران ارائه شود و به عنوان یک تعطیلی در مرحله اول در سطح استان یا در مرحله دوم در سطح مشهد به تصویب برسد. معاون استاندار در پاسخ به این سوال که آیا این تعطیلی روز میلاد به امسال خواهد رسید؟ می گوید: تاکیدی که اعضا و جلسه داشتند همین بود و پیگیری می شود که ان شاءا… به امسال برسد. گنابادی نژاد همچنین در پاسخ به این سوال که اگر این پیشنهاد در هیئت وزیران تصویب شود، این تعطیلی برای هر سال اعمال خواهد شد؟ اظهار می کند: پیشنهاد استان همین است اما جزئیات به تصویب هیئت وزیران بستگی دارد.
جزئیات نشست شورای فرهنگ عمومی استان
صد و چهل و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان روز گذشته با دستورکار «تعطیلی روز ولادت امام رضا(ع) در خراسان رضوی»، «تدوین سند هویتی شهرستان‌ها»، «ایجاد سامانه جامع آموزش زوجین» و «تعیین شرح وظایف فرهنگی دستگاه‌ها ذیل سند مشهد، دوستدار آب» برگزار شد.
به گزارش Alamolhoda.com، صد و چهل و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با حضور آیت‌ا… علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، مسئولان استانی، مدیران شهری و فرماندهان نیروهای مسلح به میزبانی دفتر امام جمعه مشهد برگزار شد. ارائه رسمی پیشنهاد تعطیلی سالروز میلاد امام رضا(ع) در استان از سوی شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی به شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیئت وزیران، محور اصلی این نشست بود. تشکیل شناسنامه هویتی شهرستان‌ها، یکی از دستورکارهای این نشست بود.
محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی استان با تأکید بر ضرورت تحقق این هدف اظهار کرد: یکی از چالش‌های امروز که در جریان نشست‌های هم‌اندیشی میان دستگاه‌های مختلف اجرایی در شهرستان‌ها نمایان می‌شود، فقدان آگاهی واحد و یکدست از سرمایه‌های معنوی و فرهنگی شهرستان‌هاست. علاوه بر این، نسل آینده‌ساز کشور در شهرستان‌های مختلف استان نیز باید به شناخت کاملی از مفاخر محلی و سرمایه‌های بومی خود دست پیدا کنند. آیت‌ا… علم‌الهدی با اشاره به این دستورکار خاطرنشان کرد: سند هویتی خراسان رضوی باید دو ویژگی بزرگ داشته باشد؛ یکی جامعیت و دوم همسوبودن با ارزش‌ها. مثلاً امروزه دانش‌نامه دفاع مقدس استان درحال تنظیم است بنابراین، سند هویتی باید پیوست جامعی از کارنامه جهادی خراسان رضوی در دفاع مقدس را نیز به همراه داشته باشد. از سوی دیگر، موضوعی برای نوجوان و جوان این خطه هویت‌آفرین است که با ارزش‌های اسلامی ایرانی او تطبیق داشته باشد و بر این اساس، درون‌مایه شرعی و ملی ضرورت راهبردی سند هویتی استان است.
اعضای شورای فرهنگ عمومی استان در دومین دستورکار این جلسه، ابعاد و جزئیات ایجاد سامانه جامع آموزش زوجین را بررسی کردند. براساس این طرح پیشنهادی، زوج‌های جوان با راهنمایی محضرها و مراکز بهداشت، این امکان را پیدا می‌کنند که از میان آستان قدس رضوی، شهرداری مشهد یا دانشگاه علوم پزشکی مشهد، یک مرکز را برای دریافت آموزش الزامی شش‌ساعته انتخاب کنند. پس از این نیز هرکدام از مراکزی که توسط نومزدوجین انتخاب می‌شود، تا یک‌سال زوج‌های جوان را در حوزه‌های مختلف تحت‌پوشش و حمایت قرار می‌دهد. آیت‌ا… علم‌الهدی ضمن قدردانی از نهادهایی که فعالانه در این حوزه اثرگذاری دارند، اظهار کرد: وقتی یک دختر و پسر به هم علاقه پیدا می‌کنند، این خواست فقط مرحله اول زندگی مشترک است. به همین دلیل ضروری است آموزش‌هایی هم وجود داشته باشد تا زوج‌ها فراتر از علاقه و مسائل احساسی، از ضرورت‌ها و اقتضائات زندگی زناشویی هم آگاهی پیدا کنند.
همچنین در جریان رسیدگی به جزئیات سند جامع فرهنگی آموزشی «مشهد، دوستدار آب»، محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد تصریح کرد: سال ۱۳۹۸ جمهوری اسلامی ایران به یونسکو پیشنهاد کرد تا شهرهای دوستدار آب در کشورهای مختلف شناسایی شوند. یک سال بعد یونسکو ضمن موافقت با این پیشنهاد، ایران را به عنوان کشور پایلوت برای اجرای این طرح معرفی می‌کند و از آن زمان تاکنون، تنها شهری که در کشور توانسته عنوان شهر دوستدار آب را در کشور کسب کند، مشهدالرضا(ع) بوده است.
وی تأکید کرد: هم‌اکنون بیش از ۶۰ درصد آبی که برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌شود، همچنان آب شرب است. باید با حمایت دستگاه‌های مسئول شرایطی ایجاد شود که بازچرخانی و تولید آب خاکستری، زیرساخت لازم برای آبیاری فضای سبز را به طور کامل تأمین کند.
منبع : خراسان
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه