• صفحه خانگی
  • >
  • اقتصادی
  • >
  • آخرین وضعیت پروژه پدیده شاندیز در جزیره کیش |  حدود ۲۰۰ هزار نفر از مردم به جهت سهام‌داری در این پروژه دچار خسارت شدند

آخرین وضعیت پروژه پدیده شاندیز در جزیره کیش |  حدود ۲۰۰ هزار نفر از مردم به جهت سهام‌داری در این پروژه دچار خسارت شدند

  • ۹ ماه قبل
  • 0

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: اگر تحریم نباشیم کارها سهل‌تر اتفاق می‌افتد اما از این مسائل عبور کردیم. مسئله تحریم برای سرمایه‌گذاران خارجی حل شده است و می‌دانند چگونه نقل و انتقال دولتی را انجام دهند.

عبدالملکی امروز، ۲۷ تیر ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه به منظور معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که امروز در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ما ایران را سرزمین ناشناخته سرمایه‌گذاری و تولید در دنیا می‌دانیم. هزینه تولید، نیروی انسانی، انرژی، زمین، مواد اولیه و به طور کلی هزینه تولید در اقتصاد ایران پایین است. زیرساخت‌های کشور هم برای تولید مطلوب است؛ به خصوص بعد از انقلاب اسلامی که توسعه بسیار جدی در زیرساخت‌های کشور داریم.

وی با اشاره به اینکه ایران از سه بعد بازار بسیار خوبی است، تصریح کرد: اول بازار داخلی که ۸۵ میلیون جمعیت دارد؛ دوم کشور‌های همسایه با ۶۰۰ میلیون جمعیت و ۱۰۰۰ میلیارد دلار واردات در سال و سوم دسترسی ایران به آب‌های آزاد. کشوری پیدا نمی‌شود که این سه ویژگی را با هم داشته باشد. ایران در این زمینه نادر بوده است؛ بنابراین سرزمین ناشناخته‌ای برای سرمایه‌گذاری است.

عبدالملکی افزود: در ایران ما مناطق آزاد و ویژه اقتصادی داریم که از مزایای قانونی ویژه‌ای از جمله معافیت‌های مالیاتی، معافیت‌های گمرکی و تسهیل امور اداری برخوردارند؛ بنابراین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهشت‌های سرمایه‌گذاری هستند. این ظرفیت‌ها برای سرمایه‌گذاری در این مناطق معرفی نشدند. از ابتدای زمستان سال گذشته برنامه‌ای را شروع کردیم که همه همکاران پای کار این برنامه آمدند و آن هم تبدیل فرصت‌های سرمایه‌گذاری به بسته‌های سرمایه‌گذاری است. ما در زمینه فرصت‌ها و مزیت‌ها فرآوری انجام می‌دهیم تا تبدیل به بسته سرمایه‌گذاری شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه بسته سرمایه‌گذاری سه بخش دارد، عنوان کرد: اول مطالعات و امکان‌سنجی اولیه است که سرمایه‌گذار از میزان سود اطلاع پیدا کند. دوم تامین زیرساخت‌های این پروژه‌ها یعنی زمین، آب، برق، گاز و دسترسی‌ها و سوم مجوز تاسیس فعالیت اقتصادی است. یکی از گلایه‌های سرمایه‌گذاران در زمینه مجوز‌ها بود که ما فرایند‌های اداری را طی و یک مجوز بی‌نام برای هر پروژه صادر کردیم.

 اثر قابل ملاحظه‌ برگزاری نمایشگاهها بر رشد اقتصادی کشور

وی ادامه داد: پروژه دوم ما این است که این بسته‌های سرمایه‌گذاری را معرفی کنیم. تا امروز هفت منطقه آزاد ما با این روش بیش از ۷۰۰ بسته سرمایه‌گذاری یعنی هر منطقه ۱۰۰ بسته تولید کردند و سرمایه مورد نیاز این بسته‌ها ۴۳۰ هزار میلیارد تومان است. بعد از این باید بسته‌ها را معرفی و از همه ابزار‌ها از جمله ابزار دیپلماتیک استفاده کنیم. یکی از ظرفیت‌ها برای معرفی این بسته‌ها رویدادهاست که تا پایان سال برای ۱۵ نمایشگاه پیش‌بینی کردیم که هشت نمایشگاه داخلی و هفت نمایشگاه خارجی خواهد بود.

عبدالملکی اضافه کرد: اولین نمایشگاه اردیبهشت ماه در تهران برگزار و استقبال خوبی شد. در این نمایشگاه چهار روزه همکاران ما در مناطق ویژه اقتصادی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان تفاهم و توافق‌نامه امضا کردند. نمایشگاه مشهد نیز به عنوان دومین نمایشگاه از امروز به مدت چهار روز در مشهد مستقر می‌شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین عنصری که به دومین نمایشگاه اضافه شده، حضور مناطق ویژه اقتصادی است که در نمایشگاه قبل هفت منطقه حضور داشتند، اما در این نمایشگاه ۱۲ منطقه حضور دارند. همچنین در نمایشگاه قبل ۳۷۰ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۲۴۰ هزار میلیارد تومان ارائه کرده بودیم که در این نمایشگاه ۷۰۰ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۴۳۰ هزار میلیارد تومان ارائه می‌شود.

وی بیان کرد: اولین نمایشگاه بین‌المللی ما شهریور ماه در ارمنستان برگزار خواهد شد. این نمایشگاه‌ها فرصتی است تا تمام افراد مرتبط با این موضوع حضور پیدا کرده و بازدید کنند تا در امسال که سال رشد تولید است، اثر قابل ملاحظه‌ای بر رشد اقتصادی کشور و رشد تولید از محل توسعه سرمایه‌گذاری و صادرات داشته باشیم.

سال گذشته یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی کشور صورت گرفت

عبدالملکی گفت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یکی از ارکان اصلی کشور در صادرت غیر نفتی و ارزآوری هستند. یک‌سوم کل صادرات غیر نفتی ایران از طریق این مناطق تامین می‌شود. این مناطق در ۱۸ ماهه اول دولت سیزدهم ۳۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتند. مناطق آزاد نیز سال گذشته یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی انجام دادند و تراز تجاری این مناطق بعد از مدت‌های طولانی مثبت شد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: ما برای توسعه صادرت محصولات تولیدی مناطق آزاد و ویژه و توسعه صادرت محصولات سرزمین اصلی برنامه داریم. سرمایه‌ها گاهی از سر سرگردانی به بازار‌های نامولد سرایت می‌کنند و منجر به تورم‌های سنگین در کشور می‌شوند بدون اینکه اثری بر تولید داشته باشند.

وی بیان کرد: مناطق ویژه اقتصادی در حال آماده کردن بسته‌‎های سرمایه‌گذاری خود هستند. از مرداد ماه هر ماه حداقل ۱۰۰ بسته از محل مناطق ویژه خواهیم داشت. پیش‌بینی ما این است تا پایان سال به بیش از ۱۵۰۰ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان در مناطق آزاد و ویژه دسترسی پیدا کنیم. برای این ۷۰۰ بسته ۳۰ هزار فرصت شغلی در نظر گرفته شده است. دو هدف اصلی ما در زمینه این بسته‌ها ایرانیان خارج از کشور و کشور‌های خارجی هستند، اما آن‌ها را در اختیار سرمایه‌گذاران ایرانی نیز قرار می‌دهیم. طرح‌‎ها از سه میلیارد تومان تا ۲۰ هزار میلیارد تومان تعریف شده است.

عبدالملکی افزود: در سال گذشته ۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد داشتیم. در ۱۸ ماهه اول دولت سیزدهم ۹۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد و ویژه داشتیم که افزایش قابل ملاحظه‌ای دارد. در سه ماه ابتدایی سال ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد داشتیم. البته هنوز موج سرمایه‌گذاری بسته‌‎ها نرسیده است. در سطح بین‌المللی وضعیت ما روز به روز در حال افزایش است و امسال شاهد جهش خواهیم بود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه قرار بوده این هفته موضوع تبدیل ۲ منطقه ویژه اقتصادی سرخس و دوغارون به منطقه آزاد در دستور کار مجلس قرار گیرد، تصریح کرد: لایحه تبدیل سه منطقه ویژه اقتصادی مازندران، دوغارون و سرخس به منطقه آزاد در دولت قبل مطرح شد که اکنون باید در صحن علنی تصمیم‌گیری شود. سرخس و دوغارون ۲ منطقه ویژه فعال ما هستند و فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیار خوبی به ویژه در حوزه لجستیک در این ۲ منطقه وجود دارد، زیرساخت‌ها، نظامات تردد و ترانزیتی نیز خوب است.

وی در پاسخ به این سوال که کدام سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در ایران راغب هستند، تصریح کرد: ما علاوه بر کشور‌های همسایه از چین، استرالیا و کشور‌های اروپایی پیشنهاد سرمایه‌گذاری داریم. امارات متحده عربی برای سرمایه‌گذاری چندده میلیارد دلاری اعلام آمادگی کرده و عمان و کردستان عراق نیز تمایل به سرمایه‌گذاری دارند. ما نمایشگاه دیگری نیز در کردستان عراق خواهیم داشت.

عبدالملکی اضافه کرد: اقتصاد ایران در طول سال‌های اخیر با عبور از تحریم‌ها و قدرتمندی کم‌نظیر در سطح جهانی، جایگاه خود را تثبیت کرده است. معیاری که در حال حاضر برای سرمایه‌گذاران خارجی مطرح بوده سودآوری است. ما بسته‌هایی را تعریف و معرفی می‌کنیم که سودآوری مناسبی داشته باشند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در خصوص فرار سرمایه از کشور خاطرنشان کرد: ما در زمینه برخی قوانین کشور در ارتباط با مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شاهد بی‌ثباتی هستیم. قانون مالیات بر ارزش افزوده خارج از انتظار و قواعد اصولی حاکم بر مناطق آزاد تصویب و شامل مناطق آزاد نیز شد و بر رغبت سرمایه‌گذاران اثر گذاشت. دولت و مجلس برنامه جدی را برای بهبود فضای قانونی حاکم بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دارند و وضعیت بهتری را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: ما ارتباط تنگاتنگی با مجلس داریم تا خدشه‌های وارد شده به قوانین پایه مناطق آزاد را برطرف کنیم. در حال آماده کردن لایحه‌ای هستیم تا این مناطق را از نظر زیست‌بوم حقوقی و قانونی تقویت کنیم. البته این وضعیت فرار سرمایه نیست بلکه رغبت کم شده است. با وجود همه این اشکالات همچنان مناطق آزاد و ویژه ما وضعیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری دارند و الان در برخی مناطق حجم سرمایه‌گذاری زیادی داریم.

عبدالملکی در خصوص پروژه پدیده شاندیز در جزیره کیش گفت: این پروژه چالش‌های بسیار بزرگی داشته و شاید ۲۰۰ هزار نفر از مردم ایران به جهت سهام‌داری در این پروژه دچار خسارت شدند. ما در دوره مدیریتی جدید از همکاران کیش درخواست کردیم پروژه اجرا شود و بازدهی لازم را داشته باشد. همچنین همکاری حداکثری در چارچوب ضوابط انجام شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان کرد: در دولت سیزدهم سیاست ملی به سمت توسعه صادرات رفته و موفقیت‌های خوبی نیز حاصل شده است. کشور ما سال گذشته رکورد صادرات غیر نفتی را زد. تراز مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ما مثبت است و این مناطق سال گذشته ۱۷ تا ۱۸ میلیارد دلار صادرات داشتند؛ در حالی که واردات آن‌ها کمتر از چهار میلیارد دلار بوده است. سال گذشته تراز تجاری هفت منطقه آزاد ما ۷۷۰ میلیون دلار مثبت بود. ما قائل به محدودیت واردات در مناطق آزاد نیستیم، زیرا خلاف تئوری این مناطق است.

وی اضافه کرد: در دولت گذشته محدودیت‌هایی در زمینه واردات اعمال شد که ما به دنبال حذف این محدودیت‌ها هستیم. آزادی تجارت در مناطق آزاد موجب افزایش صادرات می‌شود. ما به دنبال توسعه صادرات، شتاب بیشتر آن و برطرف شدن موانع تجاری هستیم. تقویت دیپلماسی اقتصادی منجر به تحرک تجاری و سرمایه‌گذاری بیشتر خواهد شد. زمانی که سرمایه‌گذاران خارجی به کشور ورود پیدا می‌کنند ابتدا مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مدنظر آن‌‎ها است.

ایران در سال حدود ۲۰۰ میلیارد دلار تراکنش بین‌المللی دارد

عبدالملکی با اشاره به اینکه ایران در سال حدود ۲۰۰ میلیارد دلار تراکنش بین‌المللی دارد، تصریح کرد: این ۲۰۰ میلیارد دلار چگونه جابه‌جا می‌شود؟ ما ارز را برای تامین نیاز‌های بین‌المللی کشور نیاز داریم. اگر در یک نظام تهاتری صادرات اتفاق بیفتد و نیازمندی‌های کشور وارد شود، کار عاقلانه‌ای است. بسیاری از کشور‌های بزرگ نیز این کار را انجام می‌دهند. علیرغم مباحثی که در کشور مطرح می‌شود، اقتصاد ایران در سطح بین‌الملل پویا است. در زمینه نفت در دولت گذشته این موضوع مطرح می‌شد که نمی‌توانیم نفت بفروشیم، اما اکنون ما هر مقدار نفت تولید می‌کنیم، بعد از مصرف داخلی بقیه را می‌فروشیم. ایران جایگاه سوم تولیدکنندگان نفتی اوپک را پس گرفته است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: اگر تحریم نباشیم کار‌ها سهل‌تر اتفاق می‌افتد، اما از این مسائل عبور کردیم. مسئله تحریم برای سرمایه‌گذاران خارجی حل شده است و می‌دانند چگونه نقل و انتقال دولتی را انجام دهند. الان مسئله ما طرح‌های سودآور است. تحریم‌ها در بلندمدت بلااثر می‌شوند و این برای ایران اتفاق افتاده است. آمریکایی‌ها تمام ابزار خود را برای جنگ اقتصادی از دست دادند و اکنون در زمینه حجاب، جنگ‌های شناختی و تحریک جوانان دست گذاشتند، این موضوع به خاطر این است که در جریان جنگ اقتصادی شکست خوردند.

وی بیان کرد: آمریکایی‌ها تصور نمی‌کردند دنیا فراتر از دستورات و مصوبات آن‌ها عمل کند. دنیا الان دیگر آمریکا و اروپا نیست، بلکه بزرگ‌تر از آن‌ها است. قطب‌های قدرت جدیدی در دنیا در حال شکل‌گیری بوده و غیر از شرق آسیا، جهان اسلام نیز جایگاه بسیار مهمی دارد. ایران در قلب جهان اسلام است و جهت‌دهنده تحرک متفاوتی در اقتصاد بین الملل خواهد بود. تا ۱۰ سال آینده معادلات قدرت اقتصادی در دنیا بسیار متفاوت خواهد بود. ما سال‌های بسیار خوبی را برای فعالان اقتصادی پیش‌بینی می‌کنیم. مهم‌ترین مشکل ما در موضوع صادرات این است که تجار و تولیدکنندگان توانایی معرفی و حضور موثر در بازار بین الملل را ندارند.

منبع :شهرآرا

انتهای پیام://

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *