در شرایط تحریم، موسیقی عامل همبستگی‌ست

  • ۵ سال قبل
  • 0

نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: موسیقی می‌تواند عامل همبستگی ملی و نزدیک شدن دل‌های مردم به یکدیگر باشد در شرایطی که تحریم و احتمال جنگ وجود دارد.

 

حمیدرضا موحدی‌زاده اظهار کرد: در جامعه تقاضایی شکل گرفته مبنی براینکه یکی از خیابان‌های شهر به نام استاد شجریان نام‌گذاری شود. در این راستا تعدادی از نمایندگان مردم در شورای شهر از این حق قانونی استفاده کرده و طرحی را به شورا ارائه دادند. همانطور که چندی پیش خیابانی را به نام استاد اخوان ثالث و… نام‌گذاری کردیم. درواقع تلاش ما این است که برای نام‌گذاری معابر و خیابان‌ها سراغ چهره‌های دانشگاهی، ادبی، فرهنگی  و هنری که مهجور مانده یا به‌گونه‌ای دیده نشدند، برویم.

 

استاد شجریان، سرمایه اجتماعی و ملی کشور است

 

وی افزود: هنرمندان، ادیبان و… سرمایه‌های اجتماعی ما هستند؛ بنابراین نبایستی خود را از وجود آن‌ها محروم کنیم. باید توجه داشت که شورای شهر در چارچوب ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی، انقلاب و شهر درحال پیشروی است. استاد شجریان نیز یکی از سرمایه‌های اجتماعی و ملی کشور هستند. چه بخواهیم و چه نخواهیم این چهره بین‌المللی از شهر مشهد برخاسته است پس چرا برخی می‌خواهند او را بپوشانند؟ این کار چه مشکلی را حل می‌کند؟

 

نباید چهره‌های فرهنگی و هنری را در مقابل ارزش‌های جامعه قرار داد

 

موحدی‌زاده ادامه داد: نبایستی بخشی از جامعه چهره‌های فرهنگی و هنری کشور را در مقابل ارزش‌هایی که همه آن را قبول داریم و به آن پایبند هستیم، قرار دهند. برای نمونه مخالفان نام‌گذاری خیابانی به نام استاد شجریان این موضوع را مطرح می‌کنند که خانواده شهدا مخالف این کار هستند. معتقدیم چنین اقداماتی، خدمت به خانواده شهدا نیست. با این اقدامات، دنیا راجع به ما چه فکری و قضاوتی می‌کند.

 

در سلیقه و دیدگاه افراد نباید دخالتی کرد

 

نایب رئیس شورای شهر خاطرنشان کرد: استاد شجریان فرهیخته‌ای است که برای دنیا ارزشمند و قابل احترام است. فرض بر اینکه در برخی از دیدگاه‌ها با آقای شجریان همراه نباشیم این بخشی از امور طبیعی و شخصی افراد است ما نمی‌توانیم در سلیقه دیگران دخالتی داشته باشیم، اما زمانی که عده‌ای بخواهند برای فردی مساله درست کنند از هر موضوعی ایرادی می‌گیرند. حال آنکه کار درستی نیست و باید به مردم اجازه داده شود تا طعم انتخاب خویش را بچشند و برای انتخابات بعدی دلگرم باشند.

 

در تمام دنیا نمایندگان، خواسته‌های مردم را به‌صورت قانون درآورده و اجرایی می‌کنند

 

وی با بیان اینکه «ما نباید دغدغه این مساله را داشته باشیم تا در انتخابات بعدی مردم شرکت خواهند کرد یا خیر؟» گفت: بایستی جوان‌ها روحیه داشته باشند تا دوباره پای صندوق‌های رای بیایند. در تمام دنیا زمانی که نماینده‌ای انتخاب می‌شود نمایندگان در قالب طرح یا لایحه خواسته‌های مردم را به‌صورت قانون درآورده و اجرایی می‌کنند تا مردم طعم آن طرح یا پروژه را بچشند و دوباره انگیزه‌ای برای آمدن پای صندوق‌های رای داشته باشند. زمانی که چنین اجازه‌ای داده نشود کارکرد رای مردم خنثی می‌شود و ناامیدی ایجاد می‌کند. باید توجه داشت که بزرگترین دشمن هر جامعه‌ای یأس و ناامیدی در آن است.

 

شورای شهر تلاش کرده فضای جامعه را باز کند

 

موحدی‌زاده تصریح کرد: شورای پنجم، شعار امید و زندگی را برای خود برگزیده و با وجود همه گرفتاری‌ها و موانع موجود فضا را با کمک مردم، هنرمندان، ورزشکاران و… باز کرده است که از این بهتر هم می‌تواند باشد، اما گاهی این امکان وجود ندارد. شورای پنجم حاضر است به نگرانی‌های برخی افراد گوش دهد این که چه نگرانی در رابطه با نام‌گذاری خیابانی به نام استاد شجریان دارند و این اقدام چه مشکلی ایجاد خواهد کرد؟

 

نایب رئیس شورای شهر اظهار کرد: ترس من از این است که بحث‌های این چنینی ما به گوش استاد شجریان برسد و خود او نخواهد که خیابانی را به نامش نام‌گذاری کنیم. درواقع استاد شجریان نیازی به این اقدامات ندارد؛ چراکه در تمام دنیا شناخته شده و مطرح است، حال آنکه ما به یکدیگر نیاز داریم. برای اینکه جامعه ما بتواند به‌گونه‌ای درد و رنج‌های خود را تحمل کرده، از این شرایط عبور کند و مایوس نشود و از سویی دیگر اختلاف در جامعه رشد نکند بایستی از طریق این مسائل فرهنگی با یکدیگر پیوند برقرار کنیم.

 

در شرایطی که تحریم و احتمال جنگ وجود دارد موسیقی، عامل همبستگی ملی است

 

موحدی‌زاده گفت: اگر حرمت‌ها و احترام‌ها حفظ شود و به افراد میدان و بها داده شود بسیاری از آن‌ها یکسری از کارهایی که نباید را انجام نمی‌دهند. پرسش اینجاست چرا نباید در شهر مشهد از نشاط، شادی و موسیقی که می‌تواند در خدمت روحیه مردم باشد، استفاده کنیم؟ موسیقی می‌تواند عامل همبستگی ملی باشد در شرایطی که تحریم و احتمال جنگ وجود دارد یا احتمالات دیگری که می‌توان برای جامعه متصور شد. موسیقی می‌تواند عامل نزدیک شدن دل‌های مردم به یکدیگر باشد؛ زیرا از درون مردم است و می‌تواند افراد زیادی را با سلیقه‌های گوناگون کنار هم قرار دهد.

 

موسیقی سنتی و محلی صدها سال در فرهنگ ما رواج داشته و ضدارزش نبوده است

 

وی با اشاره به سختگیری‌هایی که نسبت به برخی اقدامات فرهنگی در اعیاد وجود داشت، تصریح کرد: ابتدای روی کار آمدن شورای پنجم در زمان عید قربان و غدیر عده‌ای در پارک‌های شهر، موسیقی سنتی و تربت‌جامی اجرا کردند، موسیقی که صدها سال در فرهنگ ما رواج داشته و گناه، معصیت و ضدارزش نبوده است. مردم در گذشته با این نوع موسیقی زندگی کرده، نشاط انسانی به‌دست می‌آوردند و این فکرهایی که برخی امروز تلاش می‌کنند رواج دهند وجود نداشت. موسیقی سنتی و محلی جز نشاط، شادی و شادابی چیزی دیگری نداشت و مردم در کنار یکدیگر بهتر از اوقات خود استفاده می‌کردند.

 

«آیت‌الله علم‌الهدی با موسیقی مشکلی ندارند»

 

نایب رئیس شورای شهر تشریح کرد: زمانی که موسیقی سنتی در زمان اعیاد اجرا شد یکی از علما از شورای شهر دعوت به‌عمل آورد و تعدادی از ایشان نگرانی‌ها و دغدغه‌های خود را مطرح کردند دغدغه‌هایی چون عید قربان و غدیر چه ارتباطی با موسیقی دارد؟ چرا این کارها را انجام می‌دهید؟ جامعه در خطر است و… ما در پاسخ به این دوستان مطرح کردیم که آیت‌الله علم‌الهدی به ما گفته‌اند که با موسیقی مشکلی ندارند و از اهالی موسیقی حمایت می‌کنند و… ما به‌عنوان نماینده مردم برای ایشان تشریح کردیم که شورای شهر شما را به‌عنوان عالمان دینی قبول دارد و دشمن شما نیست، اما اگر شما می‌خواهید مردم رضایت داشته باشند و بنا براین اعتقاد که رضایت خالق، وابسته به رضایت مخلوق است؛ بنابراین برای ایجاد رضایت در مردم بایستی به نیازهای فرهنگی، معیشتی، رفاهی و خدماتی آن‌ها پاسخی در خور داد.

 

مردم بالغ هستند، چرا باید با گوش دادن به موسیقی سنتی در پارک‌ها دچار گناه ‌شوند؟

 

موحدی‌زاده افزود: برای ایجاد رضایت بین مردم، یک راه ایجاد فضایی بانشاط در پارک‌ها است بدون اینکه خدای ناکرده، معصیتی اتفاق بیفتد. باید توجه داشت زمانی که جلوی این مسائل را بگیریم، این شرایط به شکل پنهانی اتفاق می‌افتد. باید توجه داشت که مردم بالغ هستند چه کسی با خود فکر می‌کند که اگر در پارک، موسیقی سنتی که میراث گذشته ماست گوش دهد دچار گناه می‌شود؟

 

دلیل بیشترین رشد موسیقی زیرزمینی در مشهد، دریغ کردن فضای نشاط‌انگیز از مردم است

 

وی توضیح داد: اگر موسیقی محلی در پارک‌ها برگزار می‌شود و تعداد ۵ هزار نفر از مردم برای شنیدن این موسیقی به پارک می‌روند نشانگر این است که آن‌ها نیاز به فضای نشاط‌انگیز دارند و این فضا از مردم دریغ شده است. بنابراین زمانی که جلوی برگزاری چنین مراسمی را بگیریم مردم به درون خانه‌های خود می‌روند و آنجا نیاز خود را رفع می‌کنند؛ برای همین است که موسیقی زیرزمینی در مشهد بیشترین رشد را دارد.

 

ما حق نداریم فرهنگ مردم را از آن‌ها بگیریم

 

موحدی‌زاده در پاسخ به این پرسش که تا چه حد امیدوار هستید در سال جاری یا آینده شاهد برگزاری کنسرت در مشهد باشیم؟ گفت: من و اعضای شورای شهر امیدمان هیچ‌گاه قطع نشده است؛ زیرا زمانی که امید به پایان برسد خط یأس همه را زیر می‌گیرد و جامعه را به اضمحلال می‌کشاند. جامعه ما دارای انواع موسیقی ایرانی، سنتی، محلی، کرمانجی، تربت‌جامی و … است که همگی جزوی از فرهنگ ما هستند. نمی‌توانیم این فرهنگ را از مردم بگیریم درواقع چنین حقی نداریم که اجزای فرهنگی جامعه را از هم گسسته کنیم.

 

تا پایان شورای پنجم در مشهد، کنسرت خواهیم داشت

 

نایب رئیس شورای شهر گفت: موسیقی، یکی از عواملی است که می‌تواند مردم را در کنار یکدیگر قرار داده و بینشان پیوند ایجاد کند. تئاتر، سینما، پارک، گفت‌وگو، خانه ادبیات، فردوسی و از همه مهمتر وجود حرم امام رضا(ع) … از دیگر عوامل پیونددهنده مردم با یکدیگر است و باید برای نتیجه‌بخش بودن این عوامل فرهنگی در کنار یکدیگر باشند. گمان می‌کنم که در پایان شورای پنجم در مشهد بتوانیم کنسرت برگزار کنیم.

وی با اشاره به دیداری که شورای شهر با حجه‌الاسلام رئیسی داشت، تشریح کرد: در ابتدای روی کار آمدن شورای پنجم در دیداری که با حجت الاسلام رئیسی داشتیم آقای حیدری شروع به معرفی اعضای شورا کردند اینکه برخی از اعضا خانواده ایثارگر، رزمنده و… هستند پس از این معرفی آقای رئیسی به مشاوران خود نگاهی انداخت و گفت این مسائل را به من نگفتند واقعا این شورا این است؟ باید بدانیم بدگویی کردن هنر نیست.

منبع: ایسنا

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *