طرح سوال از شهردار با جنجال و چالش هایی در جلسه شورا همراه شد و البته در اقدامی عجیب رایگیری با مشارکت تنها ۴ نفر از ۱۱ عضو حاضر انجام شد و عملا نتیجه در هاله ای از ابهام ماند
روز گذشته روز عجیبی برای شورای شهر مشهد بود؛ صد و چهاردهمین جلسه علنی شورای شهر مشهد بعد از دو هفته که با لغو جلسه همراه بود، روز گذشته به صورت ظهرگاهی و البته با تاخیر حدود ۴۵ دقیقه ای آغاز به کار کرد و در کمال تعجب بخشی از جلسه نیز به پخش کلیپی درباره روز شوراها که دو هفته از آن گذشته اختصاص یافت. با این حال بخش مهمی از جلسه دیروز که با غیبت ۴ عضو از جمله رئیس شورا همراه بود به موضوع طرح سوال از شهردار اختصاص داشت که به شکل عجیبی پیش رفت و در نهایت بعد از کش و قوس ها و جنجال های فراوان درباره نوع رای گیری درباره اقناع از پاسخ شهردار، با مشارکت تنها ۴ نفر از ۱۱ عضو حاضر، نتیجه اقناع شورا از پاسخ شهردار بلاتکلیف ماند!
ایمان فرهمندی نایب رئیس شورای شهر مشهد که در غیاب موحدیان ریاست این جلسه را بر عهده داشت، با اشاره به روز گرامی داشت فردوسی، برنامههای مرتبط به این مناسبت را تشریح کرد.
وی مقاومت مردم غزه را تحسین کرد و گفت: شورای شهر مشهد آماده است که همه ظرفیتهای دیپلماسی شهری را برای کمک به مردم مظلوم فلسطین به کار گیرد.
در ادامه موسیالرضا حاجی بگلو سخنگوی شورای شهر مشهد نیز در نطق پیش از دستور خود گفت: صحبت های امروز بیشتر درباره عملکرد شورای شهر است، بعضی در فضای مجازی مطالبی را مطرح می کنند که این گونه نیست.
وی دوره ششم را عمل گرا خواند و افزود: دوره ششم کاری را انجام داده که در گذشته نبوده است. کارهایی انجام شده است که در آینده جایی به نام منطقه کم برخوردار نداشته باشیم. عملکرد بر اساس داده های بارگذاری شده مشخص است. هرچند هنوز به فتح قله عدالت اجتماعی نرسیده ایم ولی تلاش می کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مجلس و دولت باید نگاه شان را تغییر بدهند با شعار که نمی شود گفت مشهد شهر ملی است اما اعتبارات ملی برایش تعریف نشود. در کارگروه زیارت تصمیم هایی گرفته شد اما آیا در اجرا محقق شد؟ ما انتظار داریم حداقل هایی را برای این شهر فراهم کنند.
سخنگوی شورای شهر مشهد گفت: اعلام کردیم ۶٠ هزار میلیارد تومان از دولت طلب وجود دارد و پرداخت آن از طریق تهاتر نفت شکل نگرفت. نمی شود شهری را که ۵ میلیون جمعیت و ۳٠ میلیون زائر دارد با بودجه ۵۶ همتی مدیریت کرد. برای قطار شهری بدهی داریم که بنا بود از طریق تهاتر یا کارگروه زیارت حل شود اما همچنان حل نشده است.
وی به سفر رئیس جمهور به مشهد در هفته جاری اشاره کرد و افزود: امیدوارم این موارد از رئیس جمهور مطالبه شود.
حاجی بگلو همچنین از غیبت رئیس شورای شهر نیز گلایه کرد و گفت: در زمان مهم حضور ندارند.
شهردار تهدید به استیضاح شد
حجت الاسلام والمسلمین منصوریان رئیس کمیسیون فرهنگی شورا در ادامه طی تذکری خطاب به شهردار مشهد گفت: درباره نحوه برخورد تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز لازم است تذکری داده شود. هر چند این موضوع مطالبه شهروندان است، اما نباید این کار به پیمانکارانی سپرده شود که ستون های یک خانه ساخته شده را تکه تکه کنند و برش بزنند تا دیگر امکان استفاده نداشته باشد. باید نسبت به اموال مردم امانتدار بود و اگر به قسمتی از ساختمان که مجوز ساخت داشته آسیبی در این حین وارد شده است، جبران شود. در واقع هدف وسیله را توجیه نمی کند.
دبیریان رئیس کمیسیون اقتصادی شورا نیز در تذکری گفت: موضوعی که می خواهم مطرح کنم، شهردار در سایه است، آقای شهردار، در کنار شما با اطلاع یا بدون اطلاع شما فرد دیگری به جای شما در شهرداری با حب و بغض های شخصی تصمیم می گیرد، ما شما را آدم مستقلی می دانستیم. این رفتارها و ادبیات توجیه ندارد. کسی را به عنوان مدیر کل تعاملات گذاشته اید که ایشان جز دامن زدن به کینه ورزی ها کاری ندارند. اگر این مسئله را پیگیری نکنید منجر به سوال و استیضاح خواهد شد.
ماجرای عجیب فرایند رای گیری طرح سوال از شهردار
پس از ارائه پاسخ شهردار به سوالی درباره فرایند واگذاری برخی املاک واقع در بولوار توس به کارگزار و رعایت شدن حقوق شهردار و مردم در این زمینه، شورا وارد فرایند تصمیم گیری برای اقناع از پاسخ شهردار شد که در زمینه نوع تصمیم گیری چالش ها، حواشی و اختلاف نظرهایی رخ داد که جلسه را به حاشیه کشاند. برخی از اعضا معتقد بودند که طبق قانون، عضو و اعضای سوال کننده باید اعلام کنند که آیا از جواب شهردار قانع شده اند یا خیر. اما در مقابل برخی دیگر از اعضا از جمله فرهمندی نایب رئیس شورا که ریاست جلسه را بر عهده داشت معتقد بودند که طبق قانون و آیین نامه داخلی، رای گیری برای اقناع یا عدم اقناع از پاسخ شهردار باید به صورت کلی برگزار شود و تمامی اعضای شورا اعلام نظر کنند. این اختلاف نظر چالش هایی را به دنبال داشت و بخش عمده ای از وقت جلسه هم به بحث و جدل درباره همین اختلاف نظر گذشت. تا این که بالاخره پس از کش و قوس های فراوان، رئیس جلسه تصمیم به رای گیری از تمام اعضای شورا گرفت اما اعضایی که نظری خلاف این موضوع داشتند در رای گیری مشارکت نکردند، یعنی از ۱۱ عضو حاضر در جلسه ، تنها ۴ عضو نظر خود را اعلام کردند که به همین دلیل برخی اعضا درخواست تنفس یا غیرعلنی شدن جلسه برای حل و فصل موضوع را کردند اما با مخالفت رئیس شورا همراه شد و جلسه ادامه یافت و البته تکلیف موضوع هم برای افکار عمومی نامشخص ماند.
با توجه به روند پرچالش نتیجه گیری از پاسخ شهردار، موضوع را از روابط عمومی شورای اسلامی شهر مشهد پیگیری کردیم که پاسخگویی در این زمینه به حاجی بگلو سخنگوی شورا واگذار شد. حاجی بگلو نیز درباره تصمیم گیری نهایی در این خصوص گفت: از نظر من که خلاف قوانین بود، یعنی رأی گیری نباید شکل می گرفت، تعدادی رأی ندادند، تعدادی رأی دادند، لذا بلاتکلیف است تا در جلسه هیئت رئیسه درباره آن بحث و گفت و گو شود، قطعا اکنون نتیجه ای ندارد.
منبع : خراسان