گوشت درمحله شما چند؟

  • ۳ سال قبل
  • 0

درحالی‌که تا دو هفته پیش، قیمت هرکیلوگرم گوشت گوسفندی بین ۱۰۰ تا ۱۰۵هزار تومان بود، در چند روز گذشته روند افزایش قیمت این ماده پروتئینی سبب شده است قیمت هرکیلوگرم آن در برخی مناطق مشهد حتی به ۱۳۵هزار تومان نیز برسد. این گرانی‌ها در شرایطی در بازار ایجاد شده است که به‌گفته محمدرضا اورانی، رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان‌رضوی، تولید گوشت قرمز استان در وضعیت مناسبی قرار دارد.
مشاهدات خبرنگار ما از بازار مشهد نشان می‌دهد که هم‌زمان با گرانی‌های اخیر، تفاوت قیمت گوشت قرمز در مناطق شهر افزایش‌ یافته است، به‌طوری‌که گوشت گوسفندی با تفاوت کیلویی ۲۰هزار تومان در مناطق شهر عرضه می‌شود.
بر این اساس، در چهارراه میدان‌بار مشهد، هر کیلو ران بره ۱۱۲هزار تومان، ران و گردن گوسفند ۱۲۶هزار تومان، سردست کامل گوسفند ۱۲۴هزار تومان و هرکیلو گوشت گوساله ۱۱۳هزار تومان عرضه می‌شود. در چهارراه مخابرات قاسم‌آباد نیز ران بره ۱۲۵هزار تومان، ران و گردن ۱۳۰هزار تومان، سردست کامل گوسفند ۱۳۳هزار تومان و گوشت گوساله، کیلویی ۱۱۶هزار تومان به فروش می‌رسد.
همچنین در خیابان استقلال هرکیلو ران بره ۱۱۷ تا ۱۲۵هزار تومان، ران و گردن گوسفند ۱۲۶ تا ۱۳۰هزار تومان و سردست کامل گوسفند ۱۲۸ تا ۱۳۳هزار تومان به فروش می‌رسد، با این‌ حال در برخی مناطق مشهد، گوشت گوسفندی و گوساله با ارقام بیشتری نسبت‌به مراکز عمده عرضه گوشت فروخته می‌شود. در خیابان احمدآباد قیمت گوشت سردست کامل گوسفندی تا ۱۳۵هزار تومان و نرخ گوشت گوساله نیز تا ۱۱۸هزار تومان رسیده است. البته تفاوت قیمت گوشت چرخ‌کرده در مناطق شهر، بیشتر است؛ به‌عنوان‌ مثال درحالی‌که در چهارراه گاز، گوشت چرخ‌کرده ۴۷هزار تومانی نیز عرضه می‌شود، این نوع گوشت در سایر بازارها بین ۷۰ تا ۱۱۰هزار تومان به فروش می‌رسد.
در این میان هرچند برخی فروشگاه‌های اینترنتی مشهد برای جذاب‌تر کردن محصولات خود، آن‌ها را به‌عنوان محصولات تخفیف‌دار عرضه می‌کنند، بررسی شهرآرا نشان می‌دهد که قیمت برخی از این محصولات نه‌تنها تفاوتی با دیگرفروشگاه‌های شهر ندارد، بلکه برخی از آن‌ها گران‌تر نیز فروخته می‌شود؛ به‌عنوان‌ مثال آن‌ها یک کیلو گوشت گوساله را ۱۱۸هزار تومان و یک کیلو سردست گوسفند را ۱۳۰هزار تومان به فروش می‌رسانند. البته برخی از این فروشگاه‌ها سعی می‌کنند با بسته‌بندی شکیل، محصولات خود را گران‌تر از عرف بازار هم بفروشند؛ به‌‌‌طورر نمونه در یکی از این فروشگاه‌ها، گوشت گوساله خورشتی یک‌کیلویی تکه‌شده،۱۲۰هزار تومان فروخته می‌شود. یک فروشگاه دیگر اینترنتی، یک کیلو ماهیچه گوسفندی را ۱۴۵هزار تومان و یک کیلو گوشت چرخ‌کرده را ۱۱۸هزارو۵۰۰تومان عرضه می‌کند.
گوشت درحالی با این قیمت‌ها در بازار مشهد عرضه می‌شود که در سایت۱۲۴، قیمت گوشت گوسفندی مخلوط(یک کیلوگرم) حداقل ۹۲هزارو۳۰۰تومان و حداکثر ۱۱۲هزارو۶۰۰تومان و نرخ گوشت گوسفندی مخلوط(یک کیلوگرم)، حداقل ۸۰هزار تومان و حداکثر ۹۸هزارو۷۰۰تومان اعلام شده است.
برخی فروشنده‌های گوشت در مناطق مرکزی شهر، گران‌تر بودن محصولات خود را به سن بره کشتارشده نسبت می‌دهند و می‌گویند افرادی که گوشت ارزان می‌فروشند، دام‌های پیرتر را عرضه می‌کنند، ولی یک فروشنده در چهارراه گاز به خبرنگار ما می‌گوید: این افراد به‌دلیل هزینه‌های جاری بیشتر مانند اجاره‌بها، گوشت را گران‌تر می‌فروشند. درواقع قیمت خرید ما با آن‌ها تفاوت چندانی ندارد، اما آن‌ها به بهانه کیفیت، محصولات خود را گران‌تر می‌فروشند.

گوشت، گران نیست
هرچند در دو هفته اخیر گوشت در بازار مشهد گران شده است، کارشناس اتحادیه دامداران خراسان‌رضوی معتقد است که قیمت فعلی گوشت، منطقی است و نباید آن را به‌ حساب گرانی گذاشت. حسین سلیمی به خبرنگار ما می‌گوید: قیمت هر کیلو دام زنده، ۵۵ تا ۵۶هزار تومان است و باتوجه‌به هزینه‌هایی که در فرایند کشتار تحمیل می‌شود، قیمت هر کیلو لاشه در کشتارگاه ۱۰۵هزار تومان است. اگر قیمت گوشت در بازار به بیش از ۱۳۰هزار تومان رسیده است، این مسئله را باید اتحادیه مربوط جواب دهد که چه عواملی سبب تفاوت زیاد قیمت لاشه از کشتارگاه تا بازار مصرفی می‌شود. سلیمی می‌افزاید: البته یکی از دلایل گرانی گوشت در دو هفته اخیر به پایان فصل عرضه دام پروارشده برمی‌گردد. باتوجه‌به در پیش بودن فصل زایمان دام‌ها، عرضه نیز مقداری کمتر می‌شود و این مسئله بر روی بازار تأثیر می‌گذارد.

تفاوت در کیفیت گوشت عرضه‌شده
کارشناس مسئول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی هم با اشاره به تفاوت قیمت گوشت در مناطق مختلف مشهد می‌گوید: این تفاوت قیمت، ممکن است سبب شود برخی شهروندان تصور کنند تخلفی درحال رخ دادن است، درحالی‌که باید دقت کرد که در بسیاری مواقع، کیفیت گوشت‌های عرضه‌شده و همچنین الحاقات آن، سبب تفاوت قیمت در مناطق مختلف شهر می‌شود.
عباس اخوان می‌افزاید: به‌عنوان مثال ممکن است برخی واحدهای صنفی، گوشت را بدون چربی به فروش برسانند و برخی دیگر نیز آن را با قلوه‌گاه و گردن بفروشند. همچنین برخی ممکن است دامی را که پیرتر است، کشتار کنند. ازآنجاکه دام‌ها ارزان‌تر است، با قیمت کمتری هم در بازار عرضه می‌شود. بر این اساس باتوجه‌به تفاوت کیفیت گوشت‌های عرضه‌شده، تفاوت قیمت آن در شهر تاحدی طبیعی است. وی تاکید می‌کند: البته باید توجه کرد که هر واحد صنفی به افزایش حاشیه سود مشخصی، مجاز است و اگر بیشتر از مقدار مجاز بر روی کالاهای خود بیفزاید، به‌عنوان متخلف با آن برخورد خواهد شد.
منبع: شهرارا

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *