۹۰ درصد بیمارستان های مشهد تاییدیه ایمنی از آتش نشانی ندارند، با این حال، آن طور که مدیرعامل آتش نشانی مشهد اظهار می کند بیمارستان های بزرگ شهر هنوز اقدام جدی برای رفع نقص ایمنی نکرده اند و هر شب یک عملیات و اعزام آتش نشانی در بیمارستانهای مستقر در محدوده میدان شریعتی مشهد انجام می شود. بامداد روز جمعه هم بیمارستان قائم (عج) مشهد به عنوان یکی از اصلیترین مراکز درمانی مشهد درگیر حریق شد. همه این اتفاقات ناگوار در حالی رخ می دهد که سال هاست وضعیت واگذاری زمینی در بیمارستان امام رضا(ع) برای احداث ایستگاه آتش نشانی بلاتکلیف مانده است. هر چند مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان می کنند که فرایند قانونی واگذاری زمین برای احداث ایستگاه آتش نشانی در داخل بیمارستان امام رضا(ع) درحال انجام است و فقط تایید نهایی هیئت امنای دانشگاه برای واگذاری باید انجام شود، اما نکته حائز اهمیت این است که با وجود اهمیت این موضوع و نگرانی شهروندان، چرا دانشگاه علوم پزشکی مشهد تدابیر لازم را زودتر اتخاذ نکرده است و این موضوع بعد از گذشت سال ها به تازگی در اولین جلسه پیش روی هیئت امنا تعیین تکلیف نهایی خواهد شد؟
گلایه های مدیرعامل آتش نشانی مشهد
محمدرضا کافی نیا، مدیرعامل آتش نشانی مشهد در توضیح جزئیات آتش سوزی بیمارستان قائم (عج) به «خراسان رضوی» می گوید: حریق روز جمعه ساعت ۳:۵۵ دقیقه بامداد رخ داد. مکان هم انبار داروخانه بیمارستان در طبقه منهای دو بود. علت حادثه در بررسی اولیه به خاطر سیم کشی برق بوده است. وی می افزاید: هرچند ما مصدوم و فوتی نداشتیم، اما آن جا استانداردهای مرتبط با سیستم های اعلام و اطفای آتشنشانی را اجرا نکرده بودند و با وجود اخطارها و تذکرات ما هیچ اقدامی نکردند. کافی نیا با اشاره به این که در میدان شریعتی ایستگاه آتش نشانی نداریم، ادامه می دهد: ترس ما این است اگر حریق در طی ساعات روز باشد که ترافیک داریم، ممکن است یک مقدار زمان را از دست بدهیم و در ترافیک بمانیم. از طرفی، بیمارستان دارای آزمایشگاه و مواد شیمیایی است که اگر نشت این موارد را داشته باشیم، علاوه بر بیماران، ممکن است شهروندان هم آسیب ببینند. کافی نیا می افزاید: زمین چون متعلق به آستان قدس است، به طور کتبی اعلام کرده که از نظر ما ساخت ایستگاه آتش نشانی در این محل بلامانع است، اما علوم پزشکی که بهره بردار است و هیچ مالکیتی ندارد به رغم قبول مالک، هنوز موافقتی نکرده است. ما ده ها نامه زدیم و چند جلسه داشتیم و مدام مخالف هستند، اما دلیلی هم برای مخالفت اعلام نکردند.
بیمارستان های بزرگ شهر هنوز اقدام جدی برای رفع نقص ایمنی نکرده اند
مدیرعامل آتش نشانی مشهد با اشاره به این که بالغ بر ۹۰ درصد بیمارستان های شهر نتوانستند تاییدیه ایمنی بگیرند، می گوید: بالغ بر ۸۰۰ بازدید از بیمارستان ها و درمانگاههای سطح شهر طی ۹ ماه ابتدایی سال داشتیم که از این ها، حدود ۳۰۰ مورد تاییدیه آتشنشانی را گرفتهاند، اما هنوز قریب به اتفاق آنها مخصوصا بیمارستانهای بزرگ ما اقدام جدی برای رفع نواقص ایمنی نکردهاند. در محدوده میدان شریعتی که بیمارستانهای مهم واقع شده در ۹ ماه اول سال ۵۰۰ عملیات داشتیم که بخشی به بیمارستان ها برمی گردد و هر شب در یکی از بیمارستان ها عملیات و اعزام داریم. علاوه بر این، در ۹ ماه امسال ۲۷۷ عملیات در مراکز درمانی بهداشتی داشتیم که از این ها ۷ فقره حریق و ۲۷۰ فقره امداد و نجات بوده است. در مجموع این عملیات ها ۲۸ مصدوم و یک نفر هم فوتی داشتیم.
فرایند قانونی احداث ایستگاه آتش نشانی در حال انجام است
همچنین علی رحیمی، مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز درباره چرایی تعلل در احداث ایستگاه آتش نشانی در بیمارستان امام رضا(ع) به «خراسان رضوی» می گوید: هر ملکی در اختیار دانشگاه باشد، چه به صورت اجاره و چه تملک باید با مجوز هیئت امنا واگذاری آن را انجام بدهیم. ما خدمت رئیس دانشگاه و هیئت رئیسه مجوزش را گرفتیم و با نظر موافق، نامه را برای هیئت امنای دانشگاه ارسال کردیم که درصورتی که هیئت امنا مصوب کنند فرایند قانونی در حال انجام است و به نظرم نگاه مثبت است. رحیمی در پاسخ به علت فرایند طولانی واگذاری ضمن اشاره به برخی مراودات حقوقی بین شهرداری و دانشگاه می گوید: درواقع روند قانونی آن زمان می برد تا طی شود. حالا این که از چه موقع این موضوع بوده، اطلاعی ندارم اما حدود دو تا چهارماهی که در جریان آن هستم و پیگیر ماجرا هستیم خیلی بحث خاصی نداشته است. مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که نظر هیئت امنا چه زمانی اعلام می شود؟ با اشاره به این که شخص وزیر و استاندار خراسان رضوی جزو اعضای هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند، بیان می کند: در اولین جلسه هیئت امنا مطرح خواهد شد. معمولا جلسات هیئت امنا آخر سال احتمالا بهمن یا اسفند برگزار می شود که بعد از تاییدیه ای که آن ها بدهند، کار انجام می شود.
منبع : خراسان