پایان بهانه تراشی علیه بزرگ ترین مرکز درمان سرطان

  • ۲ ماه قبل
  • 0

بالاخره دستگاه پیشرفته تشخیص و درمان سرطان در بیمارستان ناظران پس از گذشت ۱۰ ماه معطلی به دلیل بوروکراسی کند وزارت بهداشت، آماده بهره برداری شد

مدت ها بود که دستگاه پیشرفته تشخیص مولکولی سرطان (دستگاه اسپکت سیتی) در بیمارستان ناظران به خاطر خواب نظام بوروکراسی در وزارت بهداشت، در بیمارستان ناظران خاک می خورد، موضوعی که ۲۸ شهریور ماه امسال سوژه پیگیری روزنامه خراسان شد و در گزارشی با عنوان «سرطان بهانه ها علیه بزرگ ترین مرکز درمان سرطان!» به این موضوع پرداختیم که بهره برداری از دستگاه پیشرفته تشخیص سرطان در بیمارستان ناظران مشهد معطل بوروکراسی کند وزارت بهداشت مانده است. حالا اما با پیگیری های رسانه ای و مدیران این مجموعه بالاخره بعد از گذشت ۱۰ ماه از گارانتی این دستگاه، قفل بهره برداری از آن شکسته شد و در دوم دی ماه به طور رسمی به بهره برداری خواهد رسید.
ابلاغ مجوز بهره برداری از دستگاه پیشرفته تشخیص سرطان
اصغر افراسیابی، مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد درباره وضعیت بهره برداری از دستگاه پیشرفته تشخیص سرطان اسپکت‌سیتی به «خراسان» می‌گوید: از زمانی که این دستگاه توسط شرکت سازنده آن برای بهره برداری تحویل داده شد، تقریبا ۱۰ ماه به طول انجامید تا مجوزهای لازم بررسی شود. هفته گذشته نامه آن به دست ما رسید و بخش پزشکی هسته ای ما شروع به کار کرد و تقریبابرای روزی ۵ بیمار (به طور آزمایشی) با استفاده از این دستگاه خدمات ارائه می شود. افراسیابی درباره ویژگی این دستگاه در تشخیص سرطان بیان می کند: مولکول سرطان که بخواهد تشکیل شود این دستگاه تشخیص می دهد که یک مولکول در فلان نقطه بدن شما تشکیل خواهد شد. این مولکول باید آن قدر زیاد و تکثیر شود تا تبدیل به توده شود، اما این دستگاه با تشخیص مولکول، درمان را راحت تر می کند. مثلا سرطان پستان در بانوان تقریبا ۱۰۰ درصد قابل درمان است به شرطی که به موقع تشخیص داده شود. وی می افزاید: دستگاه با ارزش دیگری به نام پت هست که بیمارستان رضوی آن را دارد، اما خیلی گران است و این دستگاه خیلی ارزان تر است و اگر کسی به موقع مراجعه کرده باشد، در مرحله اولیه بلافاصله تشخیص می دهد. افراسیابی تصریح می کند: این دومین دستگاه اسپکت سیتی در مشهد است که یک دستگاه هم در بیمارستان قائم (عج) است که خیلی قدیمی است و بیشتر جنبه آموزشی آن مطرح است.

انتقاد از فرایند طولانی صدور مجوز
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد با انتقاد از فرایند طولانی برای صدور مجوز بهره برداری بیان می کند: فرایندها باید اصلاح شود. فرایندها آن قدر طولانی و کش دار است که آزار دهنده است؛ چرا ۱۰ ماه گارانتی این دستگاه در این فرایند از بین برود و بسوزد؟ دستگاه که از ۴ روز پیش شروع به کار کرده ۱.۵ ماه از گارانتی اش باقی مانده درحالی که گارانتی آن ۱۲ ماه بوده است و شرکت سازنده ۲۵ بهمن دستگاه را آماده بهره برداری به ما تحویل داد. وی ادامه می دهد: شرکت سازنده موقع راه اندازی و تحویل به خاطر حداقل حفاظت مهندسین و پرسنل خودش بالاترین دقت را در کنترل نشت پرتو و اشعه ها دارد چون نیروهایشان برای تست دستگاه و ایمنی آن یک هفته در کنار دستگاه پرتو باید باشند تا آن را تست و دستگاه را آماده بهره برداری کنند، بنابراین اگر نقصی داشته باشد، در این یک هفته تمام نیروهای خود شرکت آلوده می شوند. در هر صورت بالاترین ضریب ایمنی را برای سلامت خودشان نیز درنظر می گیرند. شرکت سازنده دستگاه را تحویل ما دادند و صورت جلسه کردند. پس از آن مجوزها را از مجموعه های دیگر پزشکی هسته ای گرفتیم. افراسیابی خاطرنشان می کند: سازمان انرژی اتمی اولین گروهی هستند که نشت پرتو را باید بررسی کنند و این کار انجام شد. بعد از آن وزارت بهداشت با چهار تا پنج رده پایین تر از انرژی اتمی شروع به تست گرفتن کردند. سپس آن را  تایید کردند و به دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارجاع دادند و پس از مرکز بهداشت استان آن را تست کردند. هر کدام از این ها ۳ ماه طول می کشد که در نهایت ۱۰ ماه شد. افراسیابی در انتقاد از این فرایند طولانی ادامه می دهد: به سازمان انرژی اتمی گفتم به شرکت سازنده باید اعتماد کنید چون بالاترین درجه تست را برای سلامت مهندسین خود انجام می دهد و به همین ترتیب سازمان های دیگر به نتیجه تست اعتماد کنند و این گونه این فرایند ۷تا ۸ ماه کاهش می یابد. وی تصریح می کند: اگر کارهای بعدی به منظور انجام تست، کیفیت بالاتری از مجموعه قبلی داشت، قابل قبول بود، اما همه پایین تر است طوری که به مجموعه آخر که می رسد به درد عکس برداری دندان پزشکی می خورد. افراسیابی در اشاره به چالش های این موضوع بیان می کند: خیران به ما گلایه می کردند که دستگاه آمده است و چرا شما استفاده نمی کنید؟ ما هم اعلام می کردیم مجوزهای آن نیامده است، اما تصور می کردند کاهلی و سستی از سمت ماست که مجوزهای آن نیامده است. درحالی که خیر به دنبال سود نیست و می خواست ببیند به یک بیمار خدمتی ارائه می شود.
۲دستگاه پرتودرمانی در آستانه بهره برداری
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد درباره وضعیت دو دستگاه پرتودرمانی نیز می گوید: اولین دستگاه پرتو درمانی هفته پیش از گمرک ترخیص شد و به مرکز رسیده که تا آخر ماه دیگر نصب خواهد شد که آن را تقریبا ۱۸۵ میلیارد تومان خریداری کردیم. دومین دستگاه هم احتمال دارد اوایل هفته آینده از گمرک ترخیص شود که آن را ۲۷۰ میلیارد تومان خریداری کردیم. وی می افزاید: برای هیچ کدام از دستگاه ها و دستگاه تشخیص پیشرفته سرطان اعتبار دولتی تعلق نگرفته است. وی در اشاره به گزارش روزنامه خراسان بیان می کند: این گزارش خیلی موثر بود چون خیلی ها تشخیص دادند.

منبع : خراسان

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *