شیب تند نزاع

  • ۵ روز قبل
  • 0

بررسی آمار ۵ ساله پزشکی قانونی از میزان مراجعان نزاع در استان حاکی از روند صعودی قابل تاملی است

چه عادت بدی است که بعضی از ما همشهری ها به آن گرفتار شدیم؛ لاین چپ خیابان ها را گویی اتوبانی اختصاصی می بینیم که هیچ خودرویی حق ندارد جلوی ما ظاهر شود، با هزار و یک روش هم سعی داریم خودروی مقابل را کنار بزنیم تا با سرعتی عجیب و غریب مسیرمان را ادامه دهیم؛ از بوق های ممتد و چراغ دادن های مکرر گرفته تا گاهی رانندگی خطرناک و رعایت نکردن فاصله طولی! همین عادت بد چند روز پیش یک صحنه بد را رقم زد؛ صحنه ای از نزاع خونین و شدید دو همشهری که به دلیل همین چراغ دادن های مکرر ابتدا به رفتارهای خطرناک در حین رانندگی و در ادامه به جدال و نزاع در کنار خیابان تبدیل شد! این صحنه‌های نزاع را کم و بیش طی این سال ها همه ما با آن مواجه بوده و دیده ایم و طی این سال ها بر تعدادش نیز افزوده شده است، این را آمار هم تصدیق می کند، چرا که بررسی و تحلیل آماری ما از اطلاعات پزشکی قانونی کشور درباره مراجعین نزاع در استان نشان از یک شیب صعودی قابل تامل در آمار نزاع است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
نزاعی که زیاد می شود!
 بررسی ما از آمار پزشکی قانونی کشور درباره مراجعان نزاع در استان طی سال های ۹۸ تا ۱۴۰۲ نشان می دهد که در تمام این ۵ سال آمار مراجعان نزاع افزایشی و صعودی بوده است به طوری که مقایسه آمار سال ۹۸ با ۵ سال بعد از آن یعنی سال ۱۴۰۲ حاکی از افزایش بیش از ۱۰٫۵ درصدی نزاع در استان است، عددی که نه تنها قابل تامل بلکه نیازمند تدبیر و ریشه یابی اجتماعی است. جزئیات آمار هم قابل تامل است؛ میزان مراجعان نزاع طی سال های ۹۸ تا ۱۴۰۲ به ترتیب ۴۹ هزار و ۹۲۵ نفر، ۵۰ هزار و ۶۸۶ نفر، ۵۱ هزار و ۶۳۰ نفر، ۵۳ هزار و ۷۷ نفر و ۵۵ هزار و ۱۹۱ نفر بوده است. این نکته هم حائز اهمیت است که این آمار صرفا مربوط به آمار رسمی مراجعان نزاع به دفاتر پزشکی قانونی استان بوده و قطعا آمار نزاع در استان چیزی بیش از اعداد و ارقام است.
دومین استان پر نزاع کشور!
بررسی آمار سال ۱۴۰۲ به عنوان آخرین آمار اعلامی از سوی پزشکی قانونی کشور هم قابل توجه است؛ در این سال ۵۵ هزار و ۱۹۱ نفر مراجعه نزاع در استان ثبت شده که از این تعداد ۲۰ هزار و ۸۶۱ نفر زن و ۳۴ هزار و ۳۳۰ نفر مرد
بوده اند. در سال ۱۴۰۱ نیز در مجموع ۵۳ هزار ۷۷ مورد مراجعه بابت نزاع به پزشکی قانونی در استان ثبت شده که از این تعداد ۱۹ هزار و ۸۱۳ نفر زن و ۳۳ هزار و ۲۶۴ نفر مرد بوده اند. مقایسه آمار خراسان رضوی با دیگر استان های کشور هم نشان می دهد که استان ما در آمار نزاع بعد از تهران که ۱۰۵ هزار و ۴۳۵ مورد را در پارسال به ثبت رسانده، پرنزاع ترین استان کشور بوده است. موضوعی که باز آژیر قرمزی است برای تصمیم گیران و متولیان فرهنگی و اجتماعی استان. بعد از خراسان رضوی نیز استان اصفهان با ۴۳ هزار و ۵۶۶ مورد قرار دارد. همچنین بررسی آمار کشوری در این زمینه طی پارسال نشان می دهد که حدود ۱۰ درصد از کل آمار مراجعان نزاع در کشور در سال ۱۴۰۲ مربوط به خراسان رضوی بوده است. همچنین در تمام این ۵ سال نیز خراسان رضوی دومین استان با بیشتر آمار نزاع در کشور بوده است.
منبع : خراسان
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *