قیمت قارچ در برخی بازارهای مشهد به ۲۰۰ هزار تومان هم رسید

  • ۱ ماه قبل
  • 0

افزایش قیمت قارچ در بازار مشهد از گرمای تابستان هم داغ تر است! قارچی که هر کیلوی آن را تا دو ماه قبل بین ۸۰ تا نهایت ۱۰۰ هزار تومان می شد خرید اکنون در بازار بین ۱۶۵ تا ۲۰۰ هزار تومان فروخته می شود. گرمی هوا و نداشتن خنک کننده مناسب دلایلی است که برای کاهش تولید ذکر می شود. قارچ به عنوان منبع پروتئین و طعم دهنده خوب در بسیاری از خوراک ها برای خود جایگاهی یافته است. به خصوص در شرایطی که گوشت قرمز قیمت بالایی دارد و بسیاری از خانوارها توان تهیه آن را ندارند گرایش به سمت قارچ بیشتر هم خواهد بود. حالا در بازار مشهد قیمت یک کیلو قارچ از ۲ تا ۳ کیلو مرغ بیشتر شده است.
هر سال با گرم شدن هوا به علت تولید نشدن بعضی تولیدکنندگان فصلی کمی افزایش قیمت در قارچ مشاهده می شد اما تابستان امسال، رکورد افزایش قیمت خود را شکسته و با قیمت کیلویی ۲۰۰ هزار تومان در جایگاه بالاتری از یک مرغ ۲ کیلویی ایستاده است و کم کم در حال سقوط به طبقات پایین سبد خانوار پیش می رود به همین دلیل در گفت و گویی با مسئول قارچ سازمان جهاد کشاورزی استان وضعیت تولید قارچ را جویا شدم.
کاهش تولید، افزایش قیمت
آفاق، مسئول قارچ سازمان جهاد کشاورزی استان در توضیح وضعیت تولید قارچ گفت: الان وضعیت تولید بسیار پایین و عملکردها واحدها کم است. واحدهای سنتی حذف شده اند و عرضه و تقاضا با هم هم خوانی ندارد. تولید کم است و قیمت بالا می رود. این اتفاق همیشه در مرداد و شهریور دیده می شود و از اواخر شهریور معمولا قیمت ها درست می شود.وی افزود: کاهش تولید در ابتدا به این دلیل است که کمپوست سازها که ماده اولیه قارچ را تولید
می کنند، تولیدشان را پایین آورده اند و کمپوست به مقدار لازم در اختیار تولید کننده قرار نمی گیرد و دوم این که دستگاه های سرمایش بسیاری از واحدهای ما به دلیل شرایط گرم موجود جواب نمی دهد یا با نصف ظرفیت خود تولید دارند یا کلا غیرفعال شده اند. واحدهای سنتی هم حذف شده اند و تابستان ها کار نمی کنند. عملا قارچ در بازار نیست و قیمت بالا می رود.
اعتباری برای مجهز کردن واحدها وجود ندارد
در ادامه مصاحبه ای داشتم با رئیس انجمن صنف تولیدکنندگان قارچ استان، صدیق پناه نیز به کاهش تولید اشاره کرد و گفت: معمولا از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه گرمای هوا بیشتر می شود. چند سالی است که اعتباری برای سیستم های سرمایشی از قبیل چیلر، هوا خنک و … ایجاد نشده است. از اواسط دهه ۸۰ زنجیره تولید در استان به صورت ابتدایی پیش رفته است. اکنون در استان بعضی از واحدها مکانیزه هستند، بعضی نیستند و از سیستم هایی که خودشان می دانند بهره می برند از یخ استفاده می کنند. در تولید قارج اگر سرمایش مشکل داشته باشد قارچ درنمی آید و کاهش تولید مقداری بر قیمت تأثیر می گذارد.
به قیمت کیلویی ۲۰۰ هزار تومان اشاره کردم و پرسیدم آیا این میزان افزایش قیمت طبیعی است؟ وی در پاسخ گفت: برای مثال اگر قبلا کیلویی ۱۱۰ تومان بوده است اکنون تا ۱۳۰-۱۶۵ هزار تومان هم فروخته می شود. رصدی که ما داشته ایم تا این قیمت را مشاهده کرده ایم. بیش از این را مردم نمی خرند. مگر اغذیه فروشی ها و فست فودها که قارچ را در کنار سایر چیزها مانند گوشت چرخ کرده و … داشته باشند و اجزای مهم تشکیل دهنده غذاهای آن‌هاست. سال قبل نیز در این ایام قارچ تا کیلویی ۱۳۵ هزار تومان هم رسید.
تولیدی فصلی
صدیق پناه ادامه داد: تقریبا الان در استان بین ۲۵۰ تا ۲۸۰ واحد تولیدی از کوچک تا بزرگ داریم. بعضی از این واحدها فصلی کار می کنند در پاییز و زمستان زیاد کار می کنند و در بهار و تابستان از تولید خارج می شوند زیرا نمی توانند دمای نرمال را حفظ کنند. از طرفی تولید قارچ دو ماه زمان می برد و با تولید کمپوست آن ۳ ماه زمان می برد. مثلا کمپوستی که ما اکنون کشت کرده ایم برای نیمه شهریور به بعد نتیجه می دهد. همه فرایندها باید سیستم گرمایش و سرمایش مناسب داشته باشد. فرد برای تولید ۴۰۰ تن قارچ در سال باید حداقل یک چیلر ۱۲۰ تا ۱۶۰ تنی داشته باشد و برای هر تن آن ۲۷-۸ میلیون تومان هزینه لازم است وقتی اعتبار اختصاص داده نشده است نمی تواند تهیه کند.
سودجویی دلالان 
رئیس انجمن صنف تولیدکنندگان قارچ استان اظهار کرد: قیمتی که انجمن کشوری برای امسال آنالیز کرده است از ابتدای مرداد ۱۱۵ هزار تومان است. من کاهش تولید را علت اصلی افزایش قیمت می دانم. البته که وقتی کالایی در بازار کم است فعالیت دلال ها نیز بیشتر می شود در حالی که واحدهای تولیدی قیمت خود را تغییر نداده و به همان قیمت مشخص شده می فروشیم. از طرفی، انجمن صنفی نقش نظارتی بر واحدها ندارد.
منبع : خراسان
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *