کارشناس ارشد معماری بر ضرورت آگاهسازی مردم نسبت به فرهنگ غنی معماری ایرانی اسلامی تاکید کرد.
حسین رستگارمقدم در آستانه روز معمار با بیان مطلب بالا، خاطرنشان کرد: ایران دارای فرهنگ غنی در زمینه معماری ایرانی اسلامی است و ضرورت دارد که برای توسعه این فرهنگ بین مردم تلاش جدی انجام شود تا آنها نسبت به داشتههای غنی معماری که از پیشینیان به ارث رسیده، آگاه شوند و غیرت ملی داشته باشند تا نسبت به کاربست آنها در ساخت و سازهای جدید اقدام کنند.
وی در خصوص اینکه وضعیت معماری کنونی در کشور و شهر مشهد تا وضع مطلوب فاصله زیادی دارد، افزود: ترویج معماری سنتی در بین مردم اهمیت زیادی دارد، که بناهای ساخته شده منطبق با اقلیم، فرهنگ، سنت و وضعیت جغرافیایی حاکم بر کشورمان رشد کند و سر برآورد.
این کارشناس معماری ضمن اشاره به تلاش شهرداری مشهد در حفظ خانههای تاریخی، عنوان کرد: شهرداری در کنار میراث فرهنگی میکوشد برخی خانههای تاریخی و بناهای مهم شهر را بازسازی، حفظ و نگهداری کند. این اقدام ارزشمند است، گرچه نیاز به اقدام جدی و سریعتر در این زمینه وجود دارد تا میراث کهن به جای مانده از گذشتگان هم حفظ شود و به ساخت و سازهای جدید انتقال داده شود.
رستگارمقدم تصریح کرد: آگاهی بخشی به مردم در کنار اتخاذ ضوابط و دستورالعملهای صحیح در حوزه شهری در این راستا میتواند موثر باشد.
وی افزود: بسیاری از کشورهای پیشرفته در جهان، تجربیاتی از این دست داشتهاند و چنین بحرانهایی برای آنها هم رخ داده است، اما توانستهاند بر آن غلبه کنند. نمونه آن در کشور ژاپن است که با حجم وسیعی از دانش و تکنولوژی بهخوبی توانسته نحوه معماری سنتی و اصیل خود را در ساختمانسازیهای شهری حفظ و رعایت کند.
این کارشناس معماری با تاکید بر ضرورت آگاهسازی مردم نسبت به فرهنگ غنی معماری ایرانی اسلامی اظهار کرد: کشور چین هم توانسته معماری زیبای سنتی خود را در دنیای پر از تکنولوژی کنونی حفظ کند و نه در هر بنایی که در بیشتر بناهای خود، از معماری اصیل چینی بهره گیرد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد